It's only rock and roll, but we like it

ALLE BILDER TATT IFRA GIZMODO.COM

bilde 4

Da er apple eventen ferdig. Jeg håper noen av dere var med på live chatten hos macworld.no. Jeg satt ihvertfall der og hos appleinsider og Gizmodo. Macworld var litt treige i starten med å oppdatere, men det ble mye bedre etterhvert. Skulle gjerne sett at det var flere på chatten da. men men. 

Men som en pappa i elevmøtet for barnet, skal jeg skrive ett referat av hva vi har fått av våre gode Apple.

 

iPhone OS 3.1

Det finnes 75 000 apps. Det har blitt lastet over 1.8 billioner ganger! Dette er da uten oppdateringer. Så hva får vi med OS 3.1? 

Vel, Genius for apps! Det vil si at Apple vil anbefale apps som er liknende de du har, eller den du har valgt, så du kan finne flere du liker. Genialt. Det er en gratis oppdatering og er klar IDAG! Man kan også laste ned over 30 000 ferdige lagde ringetoner fra 4 største labelsene i app store. 

appleletsrock26

iTunes 9 (http://www.apple.com/uk/itunes/download/)

iTunes 9 kommer ut IDAG! Det er over 100 million kontoer på iTunes. Det finnes i over 23 land og det har blitt lastet ned over 8.5 billioner sanger. De har gjort menyen mye renere når man skal kjøpe musikk. Øverst på hovedsiden av app store er den nye valg der man kan velge sjanger osv osv. Det er også App Managment!!! var det en ting jeg hadde lyst på så var det det. Man kan nå koble til iPhonen eller Touchen til macen og ordne appsa dine fra maskinen. Genialt. Det er også en funksjon som heter Home Sharing. Home Sharing lar deg dra og slippe musikk, video, iphone apps ets fra andre pc-er i huset inn i ditt bibliotek. Maks 5 maskiner. 

Albumer, filmer også videre som kjøpes på appstore kommer med ett rikt digitalt innhold som kalles "LPs". Når man kjøper ett album for eksempel følger det med masse ekstra materiale i ett "dvd meny" format. Bilder, lyrics, videoer osv osv som artisten selv legger ut. Veldig kult. Det samme gjelder filmer med ekstra materiale, om karakterer osv osv. Også når man har kjøpt ett nytt album eller film kan det bli automatisk synca via Home Sharing. 

appleletsrock37
appleletsrock38

iTunes er klar ikveld!

iPod

sjekk denne statistikken:

iPod: 73.8% of the market. Next biggest segment is "other" at 18%. SanDisk at 7.2%, Microsoft at 1.1%.

50% av nye iPod salg er av nye kunder. Det er nesten 225m solgt. Den som stiger mest i populæriteten er Touchen og nanoen, med over 20 millioner solgt og 100 millioner solgte. iPhone ligger på 30 millioner solgte. 

iPod Touch sin 32GB og 64GB versjon kommer med Open GLs. Dette gjør den 50% kjappere, noe som kan måles med 3GSen. Du kan nå spille spill som krever mye mer. iPhone og Touch begynner å få en fin andel av spill industri kaka. 

appleletsrock53

Sammenlignes med PSPen og Nintendo DS. Det som kanskje er litt urettferdig er at hvor mange av de 21 178 spillene er veldig bra?:) men men. De får bare mye mer populæritet som tiden går. 

iPod nano fikk en oppfrisking med nye farger. 

appleletsrock111

iPod nano kommer også med video kamera, mikrofon og høytaler. Kvalitetet på kameraet er 640x480, 30fps, H.264. Man kan lett laste den inn på iPhoto og Youtube. Den vil ikke gå opp i pris heller. man har fått en diktafon, skrittteller som er med Nike+, 

iPod classicen fikk også en boost med 160GB istede for 120GB.

-----------

Så dett var dett. OH, one more thing!

Steve Jobs kom tilbake!!!!

appleletsrock9

Norah Jones avsluttet hele greien med en konsert. 

appleletsrock122
appleletsrock126

Det kom ikke noe oppdatering på Apple TV eller kamera på iPod Touch eller heller en Spotify killer. Men herregud, vi skal være fornøyde. Håper dette var interresant. Er kanskje ikke sånn ett referat skal skrives, men sånn gårre når man skal forte seg:)  Igjen, alle bilder er tatt ifra GIZMODO.COM

iTunes 9 er klar for innstallering snart. Det er og OS 3.1. De nye iPodene kommer veldig snart, eller tror de er klare på app store. Skriv gjerne en kommentar på hvordan det var. Det ble litt rusha det her men:)

EDIT:

iTunes 9 kan lastes ned nå. Vet ikke om 3.1 kan lastes ned fordi Spaceworld har iPhonen min på rep. Savner den veldig nå

4 kommentarer

Linn Jones

09.sep.2009 kl.21:28

Har lastet ned iTunes nå, syntes fronten ser teit ut, ellers ok. Holder på å laste ned iPhone 3.1 :)

Lasse E. Olsen

09.sep.2009 kl.21:44

har lasta det ned selv. jeg likte veldig godt genius-mikseren. kult at den lagde sjanger genius lister. Litt uvant med det hvite, men det er vane sak, også passer det bra med Snow Leopard. Det er vel noe faceboook integrasjon i det og så gleder meg til å se hva det er.

Carmelita

09.sep.2009 kl.22:30

Driver og laster ned iTunes nå. Takk for oppdatering på hvordan det gikk på Apple-eventen.

Mikael

10.sep.2009 kl.16:40

Jeg kan veldig lite om mac, så det ville vært feil å sagt noe om det siden jeg ikke har peiling ;)

Uansett så har jeg svart på ditt harddisk spørsmål i det siste innlegget mitt.

Mvh Mikael

Skriv en ny kommentar

hits