Ett kjapt innlegg om Apple logo

Fy fasan! Jeg hadde akkurat skrivd ett innlegg, men så kom jeg borti x knappen. Jeg klarte og gjennomrepe taben, men all teksten var slettet. MEN DET GÅR BRA! Jeg begynner på nytt.

Denne uka har jeg litt kinkig arbeidstider. Ikke kinkig som i "å, ser du på meg når jeg har stramme bukser på?". Men mer i duren "å, i have no life this week" kinkig. Om dette kan defineres som kinkig vet jeg egentlig ikke. Jeg jobber ihvertfall fra 12 til 22, noe som gjør at jeg blir litt trøtt når jeg kommer hjem. Og jeg liker mest å skrive blogg på kvelden. Du vet, stearinlys i vinduskarmen, kakaoen i hånda og Damien Rice på kassa.

Anywho, jeg tenkte jeg skulle skive en kjapp historie om apple sine logoer. Den har ikke forandret seg så mye gjennom tidene, men du kommer kanskje til å bli overrasket over hvordan den begynte.

På tidlig 70 tallet lagde Steve Jobs og Ronald Wayne, 2 av skaperne av Apple, en logo som illustrerte Isaac Newton sittende under ett eple tre.
godfreyknellerisaacnewton1689
Ja, Isaac Newton. Puddelrock look aliken fra 1700 tallet.
applefirstlogo
Yes folkens, dette var Apple sin første logo. Det sies at den skulle symbolisere at Newton fant opp gravitasjon (takk mikael) under eplet, og seperasjonen av farger med prisme. Heldigvis i 1976 lagde grafisk designeren Rob Janorff den kjente "rainbow apple". Rob visste Steve flere logoer, men Jobs valgte logoen med farger som skulle gjøre Apple mer tilgjengelig for folket.

500pxapplecomputerlogosvg
En teori hvorfor det er ett eple med en bit tatt av er at matematikeren Alan Turning tok selvmord med ett eple dyppet i cyanide. Han anses av mange som en av fedrene til datamaskinen. Regnbufargene kan symoblisere regnbuflagget, siden Turnings var homoseksuell.

I senere tid har Rob Janoff, designeren, benektet disse teoriene. Grunnen til at en bit var tatt av eplet var at folk ikke skulle tro det var ett kirsebær. Fargene var laget for å vise at skjermene kunne vise farger på skjermen. Booooring mener jeg, og synes det er mye mer spennende å høre teorien om Alan Turning.

I senere tid har de mere kjente logoene kommet opp. Først den svarte versjonen, deretter aqua logoen og så glass logoen. Alle bilder under.

untitled1

Dagens lille mac tips:

I en tidligere video har jeg visst hvordan man bruker Expose. Der man gjør hvert hjørnet "aktivt". Se innlegg "Tutorial:Expose" for å se hvordan det fungerer.

Ihvertfall, når du velger hva hjørnet skal gjøre kan du holde inn for eksempel cmd. Når du da kommer borti hjørnet må du holde inn f.eks. cmd for at noe skal skje. Dette kan hjelpe for dere som kommer borti hjørnene hele tiden med uhell.

bilde 2

Én kommentar

15.sep.2009 kl.00:37

På norsk heter det gravitasjon ;)

Dette visste jeg faktisk ikke om apple logoen, good work.

Mvh Mikael

Skriv en ny kommentar

hits