Enda ett nyttig tips om ren mac

Siden vi er inne på det med å holde en ren mac uten masse unødvendige filer. I teorien er det veldig simpelt å slette programmer på mac. Gå inn på programmer, finn programmet du vil slette deretter dra dette ned i søppelbøtta eller trykk cmd+backspace. Det som er litt dumt er at det er ingen garanti at utviklerne som lagde programmet har kodet så bra at absolutt alle filer med det blir slettet. Men dette er det ett gratis program som kan fikse.

AppCleaner heter det. Og sånn ser det ut nedenfor. Det eneste du gjør er å åpne AppCleaner, finne det programmet du vil slette i Finder og dra det inn i "Drop Apps Here" ruten. Den viser da alle filene som hører med det programmer og sletter alt korrekt. Du kan også finne appsa innenfor AC ved å trykke på "Applications" og også slette Widgets på ja, Widgets..
skjermbilde 20090920 kl 221451

Jeg bruker dette hvis jeg skal slette ett stort program som jeg vet har mye filer i seg. Det er greit å gjøre dette med en gang istedet for å la Diskverktøy som opp alt på en gang. Dette virker kanskje som en tungvindt måte å delete programmer på, men det gjør macen bedre!


Trykk her for å komme inn på AppCleaner sin hjemmeside

5 kommentarer

Marius Rundereim

21.sep.2009 kl.00:13

Kult ;) Har vært bort i et program som heter AppZapper, men den krevde at eg måtte betale for den. Men denne softwaren er gratis?

Lasse E. Olsen

21.sep.2009 kl.06:51

Har hørt om AppZapper. Men dette programmet er like gratis som å skrive navnet sitt i snøen

Marius Rundereim

22.sep.2009 kl.00:07

Ooh, snart snø og vinter! ;)

Sindre

25.sep.2009 kl.07:48

Diggmachine! Når jeg ble fortalt at avinstallering på Mac bare var å slette/pælme i søppelbøtta nektet jeg å tro at det var så enkelt. Fant fort ut at det lett ble liggende dritt igjen på disken, så dette er jo absolutt et koselig lite program. Jeg ser særlig for meg at å avinstallere Maya når jeg skal oppgradere til neste versjon blir betraktelig lettere med tanke på at det følger med et tonn dokumentasjon og krimskrams som ikke er self-contained.

Lasse E. Olsen

25.sep.2009 kl.12:24

ja, vel i teorien skal det gå å bare putte det i søppelkurven, men det spørs jo veldig hvordan programmene er utviklet. Men ja, stoooore program som maya ville jeg ihvertfall anbefalt å slette med dette programmet:)

Skriv en ny kommentar

hits