Jeg svarer på noen spørsmål.

Jeg skrev en liten liste idag om ting jeg lurer på i Apple verden. Det er ikke så mange spørsmål, men jeg fikk jo ihvertfall svar på det jeg lurte på. I den sammenheng skal jeg dele min nye viten med dere. Dette er kanskje ting noen av dere vet fra før, men ofte er det det letteste man ikke vet om enda.

Så her er spørsmålene
 - Hvordan får man stort kontakt bildet når noen ringer deg på iPhonen? Ikke bare ett lite icon i hjørnet
 - Kan man bruke en Mac som ekstern skjerm? For eksmpel iMac som ekstern skjerm for min Macbook Pro

Det var det. hehe. Men jeg skal ihvertfall give you the answers nå. Slenger med ett jovialt bildet av meg så jeg virker som en av de som vet alt og gleder seg til å fortelle deg om det. If i only was an oracle. Bildet er tatt av Christine, som dere sikkert visste.
mg9870

 - Hvordan får man stort kontakt bildet når noen ringer deg på iPhonen?
På forums.macrumors.com hadde de en tråd om dette. Jeg har alltid lurt på det fordi når Christine ringer blir det stort bildet. Men når andre ringer er det bare ett lite bildet i hjørnet. Jeg tenkte at det sikkert var fordi jeg har henne på favoritter og da kommer det stort bildet. Men nei, det er det ikke.

Det jeg fant ut er at når du legger ett bildet på en kontakt med iPhonen blir det stort bildet, bare det her høy nok oppløsning. Legger du til bildet i Adressebok med macen, som jeg har gjort med stort sett alle kontakter, blir det ett lite bildet i hjørnet. Jeg gravde ikke så veldig på dette, så jeg fant ikke noen måte å velge hva man ville ha. Men dette er ihvertfall en måte. Vil du ha stort bildet, legg bildet på kontakten med iPhone. Lite bildet, legg til på Adressebok med Macen.

 - Kan man bruke en ekstern Mac som ekstern skjerm?

Titta også på forums.macrumors.com om dette og svaret jeg fant er NEI! Eller jo! Det ble visst til ett software som heter så mye som Screen Recycler (http://www.screenrecycler.com/home.html). Dette er VNC og skal funke med tilkobling over nettet. Min erfaring med VNC er at det ikke alltid går så smooth som jeg vil det skal gå. Sant at det er kult og veldig kjekt i visse tilfeller, men så har ikke mitt behov vært så sterkt at har trengt å gå i den gaten. Det beste jeg kan bruke til VNC nå er å gjøre noe med Macen min hvis jeg ligger på sofaen i stua og ikke vil reise meg. Det ligger en video på hjemmesiden jeg linket til, men note to self!, de har gjort det over direkte ethernet kobling og ikke over trådløst.

En ting jeg ikke har sjekket ut er hvordan det er for system administratorere på Macs og hvordan det fungerer da.

Håper dere lærte noe. Jeg tar gjerne imot spørsmål og lager en liten liste på det. Lærer alltid veldig mye av det, noe som er en stor grunn til at jeg blogger.

Dagens lille mac tips:
Jeg husker virkelig ikke om jeg har tipsa om dette før, men jeg tar det en gang til så får du det inn med teskje:) Jeg liker å ha ett veldig cleant skrivebord. På Macen altså... Mitt virkelige skrivebordet har en tendens til å samle på ting. Som en skjære. Bordskjære. Anywho, jeg har tatt bort alt av ikoner på skriverbordet mitt. Til og med ikonet til harddisken min. Hvordan gjør jeg det? enkelt.

På Finder trykker du "Finder" på menylinjen. Deretter valg. Huk av alt som jeg har gjort på min:
skjermbilde 20090923 kl 225637

Og blam.. Ditt skriverbord ser sånn ut:
skjermbilde 20090923 kl 225424

Én kommentar

kris

25.sep.2009 kl.11:38

faen, for en hunk!

Skriv en ny kommentar

hits