Xcode. For deg som vil lære å lage programmer eller apps

Ja, det har blitt mye snakk om apps i det siste. Men jeg tenkte jeg skulle ta for meg der det alt starter. I programmet Xcode.
xcodeicon copy

Xcode er det softwaret du vil bruke hvis du skal skape mac software eller iPhone/iPod Touch apps. Det er utviklet av Apple selv og kan lastes ned gratis hos Apple Developer Connection. For at du faktisk kan legge ut dine programmer/apps må du være medlem av developer progam som koster 200,- noe i året. Jeg er selv medlem i dette og får da tilgang til masse dokumenter, videoer osv som kan hjelpe meg. Hvis du ikke vil betale, kan du selvfølgelig laste ned Xcode og prøve å lage noe. Du kan til og med teste appsene dine i en iPhone simulator. Noe som ser sånn ut.
skjermbilde 20091011 kl 110753
For dere spesielt interreserte er det Objective C som er hoved språket, men støtter disse språkene: C, C++, Fortran, Objective-C, Objective-C++, Java, AppleScript, Python og Ruby. (Linkene fører til Wikipedia).

Det skal jo sies at det er ganske komplisert å hoppe inn i verden av koding. Jeg personelig lærer best av å se på noen gjøre det, istede for å lese om det. Så derfor har jeg lagt ut en Youtube vidoe som kan hjelpe deg. Ja, gutten som snakker er sikkert 5 år, men det funker som regel hvis du gjør som han.

Hvordan lage Hello World appHvis det er noen andre som holder på med Xcode, vær så snill si ifra. Hadde vært bra å kjenne noen andre som holder på med dette så vi kan hjelpe hverandre.  Hvis noen også vet om steder som er bra å lære ifra så si også ifra.

2 kommentarer

Tommy

11.okt.2009 kl.16:34

Blir svimmel av å se på videoen der..! :P

Lasse E. Olsen

11.okt.2009 kl.17:09

Hehe, jeg må hele tiden sette det i pause. For å få tid til å skrive det og. Det finnes sikkert bedre videoer, men jeg brukte den når jeg skulle lage min "hello world" app

Skriv en ny kommentar

hits