Minimal Mac

Jeg er veldig glad i minimalisme. Vel, det kan fort bli veldig kaldt, men når det gjelder Mac så er jeg glad i det. Det finnes ikke noe bedre enn en ren og pen desktop. Minimal Mac er en mann/dame som blogger om hvordan man kan oppnå en "minimal mac" tilværelse. Både med tanke på OS X i seg selv og selve kontoret, stua, soverommet, doen etc etc.. Han skriver korte og konkrete innlegg og slenger gjerne med ett bildet eller to. Vel verdt å sjekke ut.

Det jeg skal fram til er at jeg kom over ett innlegg som bare var genius. Så la meg starte med: Jeg HATER kabel rot. Jeg takler ikke hvis ledninger henger i hverandre eller om det bare er en stor klædd på gulvet. Så hvorfor ikke ha alle ledninger, eksterne hardisker osv skrudd fast til flaten under bordet? Det er jo så enkelt at det er genialt. Du slipper og se på kladden med ledninger som slikker støv og du får myyyye mer rom for beina dine. Og siste men ikke minst, det ser mye bedre ut.

tumblrkrmefgonh01qa3qedo1500

blupics2


Dagens lille mac tips:
Vil du ha en minimalistisk mac? Det er noen punkter du kan gå igjennom og se om det hjelper.
  1. Trenger du virkelig alle de programmene på docken? Det eneste det gjør er å skape kaos. Når du skal åpne ett program, bare trykk ctrl+space (noen tilfeller cmd+space.) Da får du opp spotlight. Bare skriv navnet på softwaren og trykk return. Du trenger ikke skrive hele navnet heller. iTunes = IT f.eks. Spotlight finner fram det siste du brukte av programmer først.
  2. Trenger du noen filer på skrivebordet? Hva er vitsen med å ha titalls bilder og andre dokumenter liggenes på skrivebordet. Putt dem inni Finder. I verste fall, lag en mappe på skrivebordet og saml det der.
  3. Trenger du i det hele tatt og ha "Machintosh HD", USBer, CD osv komme opp på skrivebordet? Nei.. Gå på Finder, deretter Valg. Huk av alt det du ikke trenger å ha på skrivebordet ditt. Det ligger alltid på Finder uansett i docken. skjermbilde 20091022 kl 205540
  4. Skjul docken! Du trenger ikke ha den oppe hele tiden. Ofte kommer den til å være i veien hvis du skal gjøre noe nederst på skjermen. Høyre klikk på docken og trykk skjul automatisk.
  5. Har du en mappe du må innom hele tiden? Putt den i docken... Jeg har "Nedlastinger" mappen i docken. Bare dra den utvalgte mappen du vil ha og legg den på høyresiden av docken.
Dette er noen punkter som kan hjelpe deg på veien. Har noen noe flere tips så sleng dem med i kommentar feltet.

skjermbilde 20091022 kl 205931

Sånn ser mitt skrivebord ut. Nederst har jeg docken min med noen utvalgte programmer.
Stikkord:

27 kommentarer

Stine

22.okt.2009 kl.21:55

OK, jeg er jo ikke så god til å forklare nå da men jeg fant noen sider som forklarte det ganske greit når jeg skulle lage det på min blogg:

http://fixmeta.blogg.no/1213260206_cool_meny_som_passer_.html

og denne som har mange ulike å velge mellom:

http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/category/C1/

Håper det var litt til hjelp i allefall:)

Ingrid Marie

22.okt.2009 kl.22:09

SV: Har sett og har søkt. Finner det fremdeles ikke. :)

Tommy ツ

22.okt.2009 kl.22:18

Liker ikke så mye kabelrot selv. Slik ser det ut hos meg; ikke helt kabel-fritt, men ryddig nok til at jeg slipper å se det!

Mitt skrivebord: http://i285.photobucket.com/albums/ll41/TommyNordli/Minimalistist%20mac-setup/Skjermbilde2009-10-22kl220447.png

Under pulten: http://i285.photobucket.com/albums/ll41/TommyNordli/Minimalistist%20mac-setup/SDC10406.jpg

Ledningene under pulten: http://i285.photobucket.com/albums/ll41/TommyNordli/Minimalistist%20mac-setup/SDC10407.jpg

Bakom mac´en: http://i285.photobucket.com/albums/ll41/TommyNordli/Minimalistist%20mac-setup/SDC10408.jpg

Du ser jeg brukte blitz ivertfall, er ikke så sterkt lys egentlig. Har ledninger andre plasser på rommet også, men disse var de under pulten.

Lasse E. Olsen

22.okt.2009 kl.22:32

Ingrid Marie: Da vet jeg ikke helt. Få deg en mac;)

Stine: Nice, takk for det. Jeg skal sjekke og se om jeg får det til. Kanskje hvis jeg lukker øynene hardt igjen og ønsker så blir det fikset automatisk:)

Tommy : Nice. Du har jo putta ledningene opp under bord platen. Hjelper jo sykt på plassen. Clever clever. Jeg ser du har app cleaner. Nice;) Kommer mitt svar opp på svar greia di? Lurer på om det går ann å bare lime inn navnet til folk så jeg kan svare sånn her til flere. Er jo greit når man kan se når noen har svart deg på en kommentar.

Roger

23.okt.2009 kl.05:26

Visste du forresten om dette Lasse?

http://ask.metafilter.com/30833/How-much-of-Apple-Computer-does-Microsoft-own

Uten Microsoft hadde Apple vært snus under leppa :p

23.okt.2009 kl.10:17

Viste du dette Lasse ? http://media.photobucket.com/image/motivational+poster+mac/jesterman23/Motivational%20Posters/iMac2.jpg?o=16

Tommy ツ

23.okt.2009 kl.16:58

Nei, jeg ser de ikke på svarene mine. Du må tydeligvis trykke på "svare" under oversikten over kommentarer for at mottakeren ska få svaret i "svar"-boksen...

Tommy ツ

23.okt.2009 kl.17:03

Anonym: Åja, er man pluselig homofil nå, for å ha sans for orden..?

Jeg selv er ikke homofil, og elsker å ha det ryddig rundt meg, og ha orden og system i ledninger og diverse.

Men regner med du er en pc-bruker... de pleier ikke å bry seg om å ha det spesielt ryddig rundt seg, noe vi mac-folk (veldig mange) gjør!

Carmelita

23.okt.2009 kl.17:08

Jeg har et spørsmål. Jeg har en ekstern harddisk som jeg brukte med min gamle PC, dermed har den nfts. Jeg får jo lest den, men jeg får ikke til å skrive med den. Derfor har jeg blitt anbefalt blant annet macfusion, men jeg skjønner det overhode ikke. Vet du hvordan jeg skal gjøre det? Jeg har ingen steder å ha filene mens jeg eventuelt formaterer den eksterne harddisken, så det går heller ikke.

En ting til. Jeg har mp3-spilleren creative zen, men den dukker ikke opp når jeg plugger den i mac-en. Hva gjør jeg da?

ThoughtsofRandomness

23.okt.2009 kl.17:23

Trenger ikke å rydde desktopen, bare å installere Camouflage.

Da kan man ha det ryddig, samtidig som man fort kan finne tilbake til rotet sitt :p

Lasse E. Olsen

23.okt.2009 kl.17:54

Roger: Hmmm, dette må jeg sjekke mere ut. Thanks for the story.

Anynom: Lol. "If you like the computer on the right, you probably wank off alot"

Lasse E. Olsen

23.okt.2009 kl.17:55

Tommy : Det er kjipt. Sinnsykt tungvint å svare en og en.

Lasse E. Olsen

23.okt.2009 kl.17:57

ThoughtsofRandomness: å? Hvordan fungerer Camouflage?

Tommy ツ

23.okt.2009 kl.18:28

Tror Camouflage rett og slett kamuflerer alle ikonene, og så kan du ved et klikk få alt tilbake igjen. Det legger seg som et ikon opp i statuslinjen.

Lasse E. Olsen

23.okt.2009 kl.18:29

Carmelita: Jeg starter med å svare på spørsmål to. Etter å ha sjekket dette litt ut har jeg kommet til noe som kanskje hjelper. Har den forresten noen gang funket på Macen? For meg virker det som det følger med en CD der du må innstallere ett software. Dette softwaret funker ikke på Mac.

Det er to ting du kan gjøre da.. Kjøre boot camp eller parallel, men da trenger du windows cd. Fysj og usj. Eller så kan du laste ned ett program som heter XNJB. Det skal visst funke med audio og bilder, men ikke filmer. Check it out på linken under:

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/26624

For spørsmål en.. Ja, NTFS er jo det beste hvis du skal ha den på Windows, men det er en no go på macen. Da er det greit å ha f.eks. FAT32. Men er det sånn at du ikke vil formatere i det hele tatt? Klarte du i det hele tatt å innstallere macfusion? Jeg ser på en youtube video nå og virker jo kjempe komplisert ut:

http://www.youtube.com/watch?v=KRCqgxzOB4U

Jeg tror det kanskje er Macfuse som er programmet du skal bruke. Uten å ha sjekket ut dette for mye.. Sjekk ut denne videoen om Macfuse og NFTS.

http://www.youtube.com/watch?v=MhZ4RuZNgq4

Hvis ikke, lån en kompis pc > putt alt du skal ha der > da disken til macen din > gå i disk utility og format disken til FAT32 deretter hent filene dine på pcen.

Svarte dette noe i det hele tatt, eller skal jeg sjekke det ut mer? :) Takk for spørsmålet:)

HVIS NOEN HAR NOE Å TILFØYE PÅ DETTE SPØRSMÅLET SÅ KJØR PÅ!

Lasse E. Olsen

23.okt.2009 kl.20:53

Tommy : ah, det er litt kult.. ikke at jeg kommer til å få det tror jeg, men pretty cool.

ThoughtsofRandomness

24.okt.2009 kl.18:15

Vet du hvordan man fikser lydproblemer i XP når man kjører Parallels?

Finner liksom ikke driver til lydkortet =(

Lasse E. Olsen

25.okt.2009 kl.21:32

ThoughtsofRandomness: Du er visst ikke den eneste som har det problemet. Bare for å stille idiot spørsmålet, er lyden muta på windows? Er det iTunes du ikke får lyd ifra? Noen sier man burde oppgradere Pararells Tools. Jeg har aldri brukt det så vet ikke om det hjelper

Carmelita

25.okt.2009 kl.22:31

Macfuse skjønner jeg meg ikke på. Jeg får det ikke til iallefall, men det med mp3-spilleren min har funket. Det eneste er at jeg ikke klarer å legge til musikk der, men det er nok bare fordi jeg ikke har skjønt helt hvordan jeg gjør det enda. Eller er det ntfs det også? Takk for hjelpen iallefall :)

Carmelita

25.okt.2009 kl.22:36

Jo, og så kom jeg på en ting til. Den eksterne harddisken min er delt i to, og på den ene er det nesten ingenting (det kan jeg bare overføre til mac-en). Så jeg kan jo eventuelt bare formatere den til FAT32? For den andre disken er full uansett, så der får jeg ingenting mer innpå. Ikke har jeg for vane å ha filer over 4 GB heller, så det burde jo gå greit.

Lasse E. Olsen

25.okt.2009 kl.22:46

Carmelita: Jeg er usikker på om mp3 spilleren din er ntfs. Men det er vel bare å gå på deres offisielle hjemmeside og sjekke teknisk info om den spilleren. Der står det vel hva slags lagrings metoden de bruker.

Ja, hvis du kan formatere bare den ene delen av harddisken så ville jeg gjort det. Da kan du like så godt ha en Windows del og en Mac del. Men bare dobbeltsjekk at når du formatterer, at du ikke sletter alt. Og nei, jeg har enda ikke legget over en fil som er over 4GB. Det er jo veldig stort:)

Det er bare hyggelig å hjelpe. Da lærer jeg mer. Så jeg setter pris på at du spør meg:)

ThoughtsofRandomness

26.okt.2009 kl.05:44

Kjører Parallels 4.0 og har installert Parallels Tools. Lyden står som aktivert, både lyd i OS X og XP er på, men ingen programmer som kjøres i XP lager lyd.

Når jeg sjekker maskinvaren får jeg bare beskjed om at lydkortet mangler en driver, men den driveren virker ganske vanskelig å få tak i =/

Carmelita

26.okt.2009 kl.12:52

Det eneste jeg fant er dette:

Krav til systemet:

Microsoft® Windows® XP (Service Pack 2) eller Microsoft® Windows Vista?

Så da antar jeg at det er ntfs.

Når jeg formaterer eksterne harddisken, så vil jeg da bare formatere den ene delen. Er det i det hele tatt en sjangs for at jeg (må) formaterer begge delene?

Lasse E. Olsen

26.okt.2009 kl.18:02

Carmelita: Jeg har ikke hatt en delt ekstern hardisk noen gang.. Hva slags type er det? Men er det til Windows er det mest sannsynelig NTFS

Lasse E. Olsen

26.okt.2009 kl.18:04

ThoughtsofRandomness: Sjekk ut dette forums innlegget. Er flere som fikk det til å funke da:)

http://forum.parallels.com/showthread.php?t=32945

Carmelita

26.okt.2009 kl.20:36

Det er western digital. Fant forresten en midlertidig løsning til mp3-spilleren min. Man kan ha musikk på SD-kort i den, så da bruker jeg det fram til jeg sitter på en windows-maskin. Problem løst.

ThoughtsofRandomness

27.okt.2009 kl.22:42

Fant en annen side som løste problemet :D

Men Mac´en streiket i går så nå sitter jeg med en fresh install, så venter litt med å kjøre Parallels med en gang.

Takk for hjelpen :)

Skriv en ny kommentar

hits