Im off to Paris

Im off to Paris fra fredag til søndag. Dette blir en Mac fri helg. Ikke iPhone fri da. Never ever! men jeg blir nok ikke til å høre ifra. MEN det jeg skal prøve på er å stikke innom den nye Apple storen i Paris. Selvfølgelig skal jeg ta bilder og muligens film derifra. Imens slenger jeg med ett snik bildet av læreren på OS X 101 kurset jeg gikk på.

web

Så mange spør om hva jeg lærte når jeg gikk på kurset. Vel, vi begynte med å innstallere 10.6. Vi gikk igjennom alle innstillinger som går ann. Vi gikk gjennom alle innstillinger vi kan gjøre hvis vi putter i Snow Leopard discen. Så lærte vi om å sette opp brukere, skifte passord og masse masse annet. Fungere som en admin på en mac med flere brukere. Vi lærte basic Terminal kommandoer, automasjoner, fil systemer, boot camp, nettverk, system startup og mye mer. Det høres kanskje lite spennende ut, men kurset gikk ifra 9 til 16 på dagen så det var veldig mye info. Jeg kommer nok med noe tips. Og forresten. Man sier tydeligvis ikke OS X når man sier OSet til Apple, men OS 10. wooops. De sa det på kurset og lo. Jeg bare lo med, men innerst inne tenkte jeg omfg jeg har gått rundt å sagt OS X. synes det uansett høres tøffere ut, men det er visst en n00b fail. Heldigvis ikke en Epic fail men.

Ellers:
Add meg på twitter @lassolse og @lasseblogg

Har du spørsmål eller kommentarer eller bare har lyst til å ønske meg god tur, bare skriv under

Dagens lille mac tips:


Lyst til å skjule en fil? skriv . (punktum) forann filnavnet. Eks: .test.txt. Bare så du vet det så er det litt stress å finne skjulte filer. Det går lett i Terminal, men da må du jo kunne koden. SOM jeg kan skrive om en annen gang:)

5 kommentarer

Andre_brenni

11.des.2009 kl.08:15

God tur til Paris :) veldig stilig by.

Hanne

11.des.2009 kl.09:16

God tur! Dere burde spise på La Coupole eller hva det heter. Det er artig der, særlig om du bestiller indisk mat for da kommer det en mann i inderkostyme - og om noen har bursdag for da kommer alle servitørene med kake og sprakere og synger bursdagssang. Veeeldig masse å se i paris. Om dere trenger utestedtips så har jeg Parisere jeg kan spørre for dere. Hm og etter andre ting. De båtturene er kjekke forresten, man får sånne hoppe av og på hele dagen turer. Kjekt. Metroen er ganske grei å ta den òg. Og om dere skal på louvre så bør dere sjekke åpnings dager og tider for det er stengt noen ganger.

helene

11.des.2009 kl.13:58

guuuut trip!

Tommy ツ

11.des.2009 kl.14:43

Ikke si OS X, vær så snill! :):)

Sanne

12.des.2009 kl.13:37

God tur! :)

Skriv en ny kommentar

hits