Paranoid over å låne bort macen til andre?

Du er ikke alene... Det kan være en nervepirrende sak å låne bort macen til noen som skal bruke den til å browse web eller noe annet. Å tenke på at de på en magisk måte klarer å ødelegge noe så at macen pulviriserer kan gjøre de sterkeste kne til gele. Men det finnes en super enkel løsning for å håndtere dette: Lag flere kontoer!
Dere hadde kanskje håpet på en helt utenomjordisk løsning som fikk macen din til å bli ett aliminium monster hvis galt ble prøvd, men jeg må si meg enig med Rema 1000 på denne og si at det enkle er ofte det beste.

Når du først starter din mac og skriver inn informasjon om deg selv lager du en admin konto. Med admin har du tilgang til veeeldig mye på din mac. Nesten alt, men ikke full rulle. Apple har gjort det sånn at du ikke kan gjøre absolutt alt med admin kontoen din. Dette er for å redde deg selv i å skyte deg selv i foten, deretter dette i en elv med svømmende ulver. System administrator eller root kan man gjøre absolutt alt. For å klare å være root må du kunne kode i Terminal. Hvis du ikke vet du hvordan du gjør det eller hva Terminal er kan du bare glemme det jeg skrev nå. For vanlige brukere og vel så det så trenger du aldri å være inne som root. En vanlig admin konto funker som bare det. Hvorfor jeg skrev dette vet jeg ikke, fordi det har ikke noe med videoen å gjøre, men det er greit å vite. root = os x gudDagens lille mac tips:


Når du lagde den nye profilen og skulle lage ett nytt passord la du kanskje merke til ett nøkkelsymbol på høyre siden. Det er passord assistent og er en fin måte å lage ordentlige passord istede for enkle som "passord" eller "1234". Ofte kan man bare skifte ut noen tegn som f.eks. passord kan bli p4$$0rd.

Én kommentar

Heidi

17.des.2009 kl.21:44

Jeg vet, NES-lommen til iPhone er sinnsykt kul! Denne jenta http://maedchenmitherz.wordpress.com/2009/07/14/iphone-case-nintendo-nes-controller/ som har lagd den, men den er sold out i butikken hennes..

Skriv en ny kommentar

hits