Beste 10 apps 2009

Ja, nå er det jo snart over med 2009 og da passer det jo bra med mine valg av 10 beste apps for iPhone/iPod Touch. Det er første gang jeg har tørt å lage en rangering av apps, men her kommer det. Det som jeg synes er litt vanskelig er at jeg har lyst til å ta med de appene jeg bruker nå, men jeg må se over hele året. Og det er disse som har vært på iPhone min uten å ha tenkt til å bli slettet. Det er ikke sikkert alle er lagd i 2009, men disse er mine favoritter.

Så, her er mine 10 favoritter for 2009

10. Koi Pond
6 kroner og gratis
The Blimp PilotsDet virker kanskje helt rart å ha en app som Koi Pond i en topp 10 liste på ett helt år, men jeg har brukt denne appen utrolig mye. Hele konseptet er at det er en pond der det er koi fisker i. Du kan ta på vannet og la fiskene komme til deg. Man hører beroligende bakgrunns lyder og kan adjuste naturen endel i settingene. Appen er til for å berolige deg og det funker utrolig bra, ihvertfall for meg.

9. The Creeps
6 kroner
Super Squawk Software
Jeg har vært igjennom mange TD spill som Fieldrunners og StarDefence (to apps du virkelig burde prøve), men jeg har alltid landet på The Creeps. Hvorfor? Har ikke peiling. Kanskje fordi det er så enkelt satt opp. Det er ett tower defence spill der du skal beskytte deg imot monstre som kommer imot døra di. Morsom idé.

8. The Secrets of Moneky island
45 kroner og gratis
LucartsJeg er vel en av de mange som spilte det her når vi var unge. Det tradisjonelle PC spillet fikk mye hype når det skulle komme ut på iPhone. Jeg synes det er ett utrolig morsomt spill, men har desverre ikke rundet det enda. Men prøv du den lille lite versjonen som finnes og se hva du synes.

7. Best Camera
17 kroner
ÜbermindBest Camera er en app som gir deg mulighet til å legge på kule effekterpå bildene dine samt adjuste nivåer. Det jeg liker aller best er den enkle måten og dele bildet ditt med Twitter, Facebook og Mail. For dere som ikke vil bruke penger på appen kan dere prøve ut Photoshop.com Mobile.

6. Bebot
11 kroner
NormalwareFortsatt etter min mening en av de kuleste synth appene som er ute. Skulle gjerne sett at Normalware kom med en oppdatering snart siden Bebot begynner å bli litt utdatert med options i forhold til sine konkurrenter. MEN fortsatt en veldig kul app

5. Monopoly
  29 kroner
Electronic ArtsEtt spill som jeg trodde skulle bli rimelig dårlig på iPhone, men som visste seg å være kjempe kult. Jeg spiller dette hele tiden og koser meg skikkelig. En update snart med litt bedre AI så er det i boks.

4. Critter Crunch
  11 kroner og gratis
Starware MobileDette er virelig en av mine favoritter. Spillet er en form for puzzle og er kjapt å ta opp spillet. Grafikken er veldig kul og dette er en no brainer. Få deg Critter Crunch.

3. Radiant
  6 kroner
HexageJeg elsker dette spillet. Det er ett klassik arcade/action space skyter med oppgradert grafikk og veldig kul musikk. Du har mulighet til å bygge på våpnene dine og det har faktisk en historie i seg og. Nå med den nye oppdateringa er det også casual mode så du ikke starter på nytt hvis du dør, noe som jeg setter veldig pris på.

2. Facebook
Gratis
FacebookEr dette litt kjedelig å ha på topp 2? JA. Men det er så lett å se bort ifra den fordi man bruker den hele tiden. Den fungerer som den skal og man glemmer det er en app jeg har lastet ned. Akkurat nå mens facebook.com siden er helt på trynet med deres Live Notes så er faktisk appen bedre enn hjemmesiden. Ihvertfall på status notes.

1. Tweetie 2
17 kroner
atebits LLCDet er altfor mange som har skrivd om denne. Bruker du Twitter på iPhonen eller iPod Touch er det virkelig Tweetie 2 du burde bruke. Med ingen tvil. Dette er den appen jeg bruker aller mest på iPhonen min.

Andre appen som fortjener å bli nevnt:

Ah, egentlig vil jeg bare legge ut bilder av hele iPhone biblioteket mitt fordi jeg liker ikke å bare velge ut noen få, men jeg prøvde ihverfall. Si hva dere synes og har dere noen favoritter så si ifra

Dagens lille mac tips:

Dette tipset kommer igjen ifra @andre_brenni og handler om flere effekter du kan få på iChat og Photo booth. gå på denne linken. Klikk install og nyt de nye effektene. Har du noen tips du vil dele og ville komme på Dagens lille mac tips, så send meg en kommentar eller mail og fortell meg the wonders.

11 kommentarer

Jeg hadde bare ett spm: hvordan setter man inn link på innlegg med mac? Når jeg trykker på ikonet kobling, så er sida som kommer opp bare blank. Så det går ikke sette inn noe. Hva skjer med det? :)

Lasse E. Olsen

19.des.2009 kl.18:05

Elisabeth: hmm, hvilken browser bruker du?
Bruker Safari :)

andre_brenni

19.des.2009 kl.19:48

Mange bra apps, men noen jeg har på topp er: Matprat og VG TVguide :)

Linn Jones

19.des.2009 kl.20:00

Bruker selv Tweetie, Facebook og Best Camera daglig! :)

19.des.2009 kl.23:55

Hei :) Må man betale om man kobler seg på eget nettverk hjemme med iPhonen? Er det i så fall dyrt med NetCom YoungTalk? Januar = iPhone, gleder meg!!! :D:D:D:D

Lasse E. Olsen

20.des.2009 kl.15:58

Elisabeth: ah i see. jeg har vært bort i det før. Jeg tror blogg.no folka bruker PC, så det er ikke sikkert de dobbelsjekker at ting funker som det skal på Safari. Last ned Firefox. det funker der..

Lasse E. Olsen

20.des.2009 kl.15:59

andre_brenni: matprat brukte jeg en god stund. Eller, jeg titta på den, men brukte faktisk aldri noen av oppskriftene. im lazy

Lasse E. Olsen

20.des.2009 kl.15:59

Linn Jones: veldig gode apps det altså... du burde prøve ut photoshop appen og se hva du synes. den er gratis

Lasse E. Olsen

20.des.2009 kl.16:01

Anonym: hei:) neeeida. det er helt gratis å koble seg på trådløst nett hjemme. det er det jeg gjør. Det blir som å koble macen til ett trådløst nett. så spennende at du skal få en iPhone i januar!! burde glede deg. Nå går det sikre rykter om at det kommer en ny iPhone i januar til mars i 2010. Jeg skal sjekke litt mer ut om det og blogge om det. du kan jo se da. Kanskje verdt å vente på:)
Sv: Tuuusen takk for hjelp - nok en gang ;) Det fiksa seg med Firefox vettu.

God jul! :)

Skriv en ny kommentar

hits