Ny iPhone 28 juni-2 juli?

Et lite hasteinnlegg til dere:) beklager hvis dere er dårilig skrevet.

Jeg hadde akkurat skrivd ett langt innlegg også kom jeg bort i Xen. Faen!! Ihvertfall, nå er julegavene pakket og jeg er klar for sengs og siste dag på jobb i morra. Men det er en ting jeg må gjøre før jeg legger meg... I det siste har jeg fått masse spørsmål om iPhone, noe som jeg synes er veldig kult. Jeg liker at dere spør meg fordi da lærer jeg mer. Når noen har nevnt de skal kjøpe en iPhone har jeg alltid nevnt at det mest sannsynelig kommer en iPhone i februar. Det er feil! Jeg tok dette ryktet for lenge siden, men det er jo mest sannsynelig i sommer den kommer (hvis den kommer).

konsept art ny iPhone


Apple har årlig en event som heter WWDC. Det er en konferanse for developers og Apple fans, samt masse journalister. Det er tre år siden Apple lanserte den originale iPhonen. Etter denne har hver iPhone lansering kommet i WWDC. Det er derfor det er sikre rykter om at det kommer en ny iPhone i WWDC 2010 (28 juni til 2 juli muligens). Det er til og med blitt sett at developers som har lagt ut apps har fått oversikt over at appen deres har blitt prøvd på OS 4.0. Selvom dette er lett å fake, er det flere som har vist det.

Så hva kommer med den nye iPhonen? Vel, det er vel ikke satt helt i stein men her er noe:
  • Verizon blir ny operatør i USA. Dette er noe vi i Norge bare kan drite i, men det kunne vært litt deilig å slippe å høre om hvor dårlig nettverket er nå i Aaaaaamerika.
  • Ny chip med 64GB hardisk og 128GB til iPod Touch
  • Sterkere prosessorer
  • 4G nett?
  • nytt OS (operativsystem)
Jo fort det kommer noe mer om dette skal jeg si ifra! Nå må jeg sove:) Men jeg setter veldig pris på at dere spør om ting. Bare å kjøre på hvis dere har flere spørsmål.


Dagens lille mac tips:


Dette tipset er ifra trofaste @andre_brenni med ett nytt tips for dere Safari brukere: shift + cmd + L i Safari så søker du automatisk i Google på den teksten du har markert. Og, shift + cmd + Y lager man en ny huskelapp av den markerte teksten. Tusen takk igjen til Andre;) Har du noen tips som du vil komme under Dagens lille mac tips? Skriv en kommentar eller send meg mail eller til og med tweet meg. Er det bra kommer det på her.

18 kommentarer

henry Meen

23.des.2009 kl.16:09

Nytt OS hadde vært utrolig kult. Det er tross alt snart et 4 år gammelt OS. Jeg vil helst ha en tynnere iPhone som på bilde. Den ser nice ut. Ved å bygge et nytt OS tror jeg de kan klare seg med prossessoren som ligger i iPhone 3GS, men tynn og bedre prossessor hadde vært best hvis det er mulig selvfølgelig :-)

Marius Rundereim

23.des.2009 kl.21:32

Digg, gleder meg allerede :) Blir sikkert litt bedre kamera, men de har vell andre ting som er høgst prioritert :)

andre_brenni

23.des.2009 kl.21:45

Skal mye til for å lage et "lettere" OS, da må eventuelt mange visuelle effekter gå bort. Tror Apple beholder mye av det samme formatet, men øker internminne og strekker skjermen ut i alle kanter slik at størrelsen på telefonen kan bli like stor som skjermen på 3G/3GS er nå. Synes hastigheten fra 3G til 3Gs har forbedret seg ganske mye. Blir SPENNENDE!! God Jul :D

Lasse E. Olsen

23.des.2009 kl.22:09

Marius Rundereim: ja, de snakker om 5mp kamera. Hadde vært deilig om folk kunne stoppe og alltid nevne kameraet på iPhonen da. Som faktisk er bra

Lasse E. Olsen

23.des.2009 kl.22:12

henry Meen: ja det hadde vært kult med ett litt oppgradert design. jeg synes det designet de har nå er veldig kult og er nesten litt nervøs for at de skal bytte. Men så tenker jeg på de sinnsykt flinke designerne Apple har. Så det kommer til å bli veldig bra. Ellers ett oppgradert OS hadde vært bra. Kanskje litt mere multitasking. Ikke at jeg krever det på alle apps, men litt mer og mer. Ellers kanskje bedre syncing med andre devices. Hva vil du ha? åh, syncing uten kabel! ikke at jeg tror det kommer men. Det hadde vært kult

Lasse E. Olsen

23.des.2009 kl.22:14

andre_brenni: ja, hvorfor fikse noe som ikke er ødelagt. Jeg tror Apple bare kommer til å gjøre det enda bedre. Synes det var en stooor forandring ifra 3G til 3GS så jeg er veldig spent på hvordan denne blir. Det gir ihvertfall ett vindu for mye mer avanserte apps med tyngre teknologi. Jeg kjenner jeg alltid blir veldig spent før en Apple event. Men tror du de endrer så mye på designet utenpå? God jul til deg og:)

Tommy

24.des.2009 kl.01:48

Jeg liker ikke helt hvordan iPhonen på bildet ser ut, og den ser liksom ikke helt Apple ut heller...

Blir spennende, ny iPhone skal jeg ha allikevel :)

henry Meen

24.des.2009 kl.04:44

Lasse E. Olsen: Enig, fire fingere opp, tre til siden. Det er en del som kan gjøres: Lettere å organisere applikasjonene med feks Mapper, mer kontroll over telefonen som bare er mulig med Cydia, et dashboard,... eh; Apple sin jobb å finne ut hva som kan bli bedre! Jeg vet ikke! ;P Bare nytt design på OS hadde vært topp, er litt lei det samme gammle :) Sync over bluetooth må de vel få til, eller kanskje de velger sync over internett.

Andre_brenni: Vil ha et mer "avansert" med samtidlig et egentlig OS. Det er noe Apple kan få til.

Tommy: Den ser jo nesten akkurat ut som en ipod touch. Hvordan kan ikke det se Apple ut? :P

Andre_brenni

24.des.2009 kl.10:12

Lasseolsen: tror egentlig Apple vil ordne en del på størrelsen. Et av de store problemene til iPhone er at den bare passer for de som orker å gå med en stor murstein i lomma. Vet om mange som ikke har kjøpt fordi den har vært for stor. Det ville ikke vært "typisk" Apple, men hvis de vil selge flere må de rette seg mot flere kundegrupper.

Henry meen: Selv ikke Apple kan lage et mer avansert Os uten at det går utover ytelsen. Er en god grunn til at oset er som det er. Avansert går som oftest ut over prosessor kraft og internminne.

henry Meen

24.des.2009 kl.11:42

Andre_Brenni: Hm, jeg håper ikke de ordner noe på størrelsen utenom strekke skjermen ut i kantene. Mindre skjerm = mindre plass til fingrene. hvordan skal man klare å bruke tastaturet? Tror heller ikke de vil ha flere enn 1 modell.

Hva mener vi med "Avansert" ? Jeg tenker bare mer kontroll, velge mer selv etc. prosessoren og internminne i 3GS klarer lett mer. OS i iphone er laget for iphone 3G.

GOD JUL :)

Andre_brenni

24.des.2009 kl.12:37

Henry Meen: Blir spennede å se, men Oset er laget for 1. gen å ikke 3G. Skjermen kan ikke bli mindre, men det kan rammen rundt. Jeg tror at Apple beholder 32GB 3Gs men legger til en ny versjon som er dyrere. Oset vil nok beholde utseende, Apple er kjent for å skrive alle koder fra begynnelsen av (f.eks. Snow) tror ikke de tar seg bryet med å skrive iPhone oset på nytt. Tror Lasse har ganske mye rett i at telefonen vil likne mer på iPod touch (som på bildet), håper også inear blir standar. Merkelig nok vil også Apple tjene mest mulig penger å derfor tror jeg de beholder valget mellom to iPhones. En annen løsning er å få byttet ut iPod touch med iPhone, tror egentlig ikke det gjør det. Hvis Apple skal tillate multitasking på iPhone må det skje noe stort innen mobilteknologi mobiler har egentlig ekstremt dårlig hardware. Tror ikke Apple risikere å få no tregere OS enn de allerede har.

Goooood Juuuul!!

Lasse E. Olsen

24.des.2009 kl.12:39

Tommy: ja, er ikke helt sikker på om jeg liker den jeg heller. Men jeg setter med godt ned å venter på hva de finner opp:)

henry Meen: Ja ikke sant. Jeg er spent på om de finner på noe annet spennende, selvom jeg synes OS er veldig bra. Det jeg faktisk kunne tenkt meg er oppgradert mail app der vi har smart box og folders. det hadde vært noe. Men jeg liker egentlig det enkle med OSet til iPhonen nå. Om de kan lage noe mer skjulte funksjoner som kan gjøre det lettere for oss med masse apps:) Men Apple fikser alt:)

Andre_brenni: Jeg tror ikke de kommer til å gjøre det. Jeg tror de kommer til å kjøre med én type iPhone. Det er jo ikke veldig Apple og følge kundene. De kjører det de mener er riktig og jeg er veldig glad for det:) Men strekk ut skjermen, kanskje putt ett lite kamera forann iPhonen. Jeg gleeeeder meg

Lasse E. Olsen

24.des.2009 kl.12:46

Andre_brenni: Jeg tror kanskje de gjør som i år og slutter med 3G, deretter gjør 3GS til billigmodell og deretter iPhone 4G? til hoved telefonen. Jeg tror heller ikke de kommer til å begynne plutselig med multi tasking. Trenger vi virkelig multi tasking så sårt?

Nå får vi jo også Tablet kanskje i januar så kanskje vi får noen hint hvordan det nye OSet kommer til å bli da. Apple må oppgradere OSet til iPhone når de kommer med en blanding av OS X og iPhone OS til Tablet. Hvis det ihvertfall blir sånn

Lasse E. Olsen

24.des.2009 kl.12:47

Alle: Veldig gøy at dere diskuterer med hverandre og. Det er noe jeg vil ha på bloggen min. Ikke bare en veis kanal.

HA EN KJEMPE GOD JUL

Andre_brenni

24.des.2009 kl.15:51

Lasseolsen: Gleder meg enda mer til en tablet, en mellomting mellom iPhone og Mac. Lurer på hvordan de har tenkt å løse OSet med tablet format. Kanskje det blir en egen apps store for tablet?? Håper man kan bruke appene man allerede har kjøpt..

henry Meen

24.des.2009 kl.16:01

Andre_Brenni og Lasse: Enig, de beholder 3Gs som billigmodell. Tror det er det smarteste de kan gjøre. Jeg synes iPhonen er awesome, men klager ikke over nye ting. Jeg er bare litt lei utsendet på OS, synes ikke det er styggt. Tenk dere noen år tilbake da vi alle (ikke jeg) brukte Tiger. Det var så pent og det var supert. "Det kan ikke bli bedre" sa vi (ikke jeg). eh, Hva skjedde når Leopard kom? Jo, tiger ble tullete. GOD JUL!

Andre_brenni

24.des.2009 kl.16:34

Henry Meen: sant det, Tiger er mye lettere en Leopard derfor passer Tiger best til Power Macs.

Hadde været fett med et Flash OS.

henry Meen

24.des.2009 kl.16:55

Andre_brenni: Ja, nå er de snart på den fjerde modellen. Kjenner jeg Apple rett trenger de god tid på seg. Så haster ikke med OS. De kommer alltid med store programvare oppdateringer som er nice.

-- Som Brenni sier så hadde det vært fett å kunne bruke applikasjoner man allerde har kjøpt, men tror dette blir vanskelig uten en oppdatering i applikasjonen. Er ganske sikker på at noen applikasjoner vil funke på både iPhone og tablet, mens andre bare på tablet. Hvis det blir sånn at tablet får sitt eget lite OS som vi alle tror.

Skriv en ny kommentar

hits