MobileMe. Er det verdt det?

MobileMe. Er det verdt å betale over 500kr i året? Jeg fikk ett spørsmål fra en anonym gjest der jeg ble spurt om dette. Siden hun/han skulle kjøpe iPhone på mandag tenkte jeg det ikke var noen tid å miste. Her kommer en lett gjennomgang over hva denne tjenesten tilbyr og om det er verdt pengene dine.


Så hva er MobileMe? Vel, det er en "cloud" tjeneste. Det betyr at du lagrer informasjon og filer ifra din iPhone/iPod Touch, Mac eller PC til en server eid av Apple. Du kan da få tak i dine filer, mailer osv fra hvilken som helst maskin. Du kan til og med synce ting du endrer (f.eks. kalendre) til flere maskiner eller iPhoner. Ble dette dårlig forklart?

La oss si at du har en Mac og en iPhone. Du har akkurat lagt til en ny kontakt på iPhonen, men skulle ønske den kontakten kom på macen din og. Ikke noe problem... Etter at du har lagd din kontakt på iPhonen blir den sendt til macen din automatisk pluss www.me.com kontoen din som du får når du kjøper MobileMe. Så nå har kontakten din på iPhonen din, Macen din og www.me.com domenet ditt uten at du la merke til det. Sjekk ut videon under for å bedre forkaring.Så vi kan da synce kalenderen din, mailen din og kontaktene dine mellom flere maskiner uten at du trenger å tenke på det. Men er det alt? Å neida!

Du kan kjempe enkelt legge bilder på www.me.com kontoen din. Etter det kan du lett gjøre dette til en public mappe som alle kan se på. Sett innstillingene sånn at flere kan legge til bilder eller lag ett slideshow med musikk. Eller for eksempel hvis du har en video som du vil dele. Ofte blir disse filene for store for en mail. Med iDisk som det heter kan du legge videoen din der, deretter sende linken til den du vil dele med så de kan laste ned videoen. For en Apple forklaring av dette, sjekk ut videon nedenfor:Og hva mer? Vel, har du noen gang mistet mobilen din? Eller finner den ikke i under sofaen? Vel, Apple har fikset dette og med geniale Find my Phone! Ved å slå på funksjonen på iPhonen kan du finne på ett kart hvor iPhonen din er via www.me.com. Du kan etter det sende en melding til iPhonen, eller bare spille en lyd. Du kan til og med slette all data på iPhonen din hvis telefonen er stjelt og du har ting du ikke vil dele. Det er faktisk folk som har tatt tyver ved å bruke dette.

Jeg anbefaler ikke å jage tyver.
Så er det verdt det? Ja! Det er virkelig det. Dette høres kanskje rart ut, men det er så bra at du glemmer du har det. Den gjør all jobben for deg og gjør det super enkelt å være up to date med den informasjonen du trenger. Etter du har begynt å bruke MobileMe kommer det til å bli veldig tungt å gå uten. Hvis du har mulighet, kjøp det.

Og når du har fått deg MobileMe, last ned iDisk appen for iPhone. Den er helt gratis.


Dagens lille mac tips:

Savner du uker i iCal? Da er du ikke alene. Selvom Apple ikke har lagd noen uke system i iCal finnes det add on´s som kan legge til dette. . Det er muligheter som å kode osv, men jeg fant en ferdig funskjon som legger uker under en kategori. Gjorde ikke iCalen min veldig pen, men viser ihvertfall ukene. Etter 2010 må du nok laste ned en ny en, siden denne er for 2009. Trykk på bildet for å laste ned selv. Vet dere om en bedre iCal løsning på dette?

16 kommentarer

Jørgen Linkas

25.des.2009 kl.16:59

I starten tenkte jeg at mobileme var og sløse bort penger, men etter og hatt et uhell med at jeg mistet alle kontaktene mine så jeg tjenesten som gullverdt da jeg enkelt og greit kunne synke kontaktene fra mobileme til iphonen :) I tillegg til at man har en "webdisk" og kan legge diverse filer der er elskbart selv om jeg har egne servere osv.

Go go kjøp mobilme :)

Lasse E. Olsen

25.des.2009 kl.17:05

Jørgen Linkas: haha, jeg følte faktisk akkurat det samme når jeg kjøpte det. Jeg tenkte "er dette alt?". Men når jeg har skjønt mer hva den gjør klarer jeg meg ikke uten

Andre_brenni

25.des.2009 kl.17:13

Jeg klarer meg fint med Dropbox. iDisk er for tregt.. Eneste jeg synes er kjekt med MobileMe er e-post adresse.

Genialt iCal tips har hatt brukt for sånn.

Linn Jones

25.des.2009 kl.19:44

Jeg prøvde det, men fant ut det ikke var noe jeg trengte. Mest fordi jeg har bærbar Mac og har den stort sett med meg om jeg er lengre vekke. Og da har jeg alt uansett. Men får jeg meg iMac igjen, som jeg har veldig lyst på tror nok jeg at det blir Mobileme igjen :)

Jørgen Linkas

25.des.2009 kl.20:22

Det fine med mobilme er at det vil bli uproblematisk ved overføring av informasjon over på macbook proen jeg skal kjøpe så fort butikkene åpner :), Da slipper jeg og tukle no spesielt med ting før jobb og slikt er på igjen :)

Hilde

25.des.2009 kl.21:07

med denne linken får man visning av ukenr på norsk. Altså stpr det bare uke 1, uke 2, uke 3 istedenfor calender week number 1...

webcal://www.dreier.no/ical/ukenummer.ics

Jørgen Linkas

25.des.2009 kl.21:46

Jeg kunne ikke annet en og skrive litt om mobileme selv: http://jorgenlinkas.com/?p=33

Gabrielle

25.des.2009 kl.22:51

Tusen takk for infoen! Digger bloggen din! :)

Gleder meg til iphonen <3

Lasse E. Olsen

26.des.2009 kl.00:52

Andre_brenni: Har aldri klart å sette meg inn i dropbox. Jeg tenker hele tiden "nå skal jeg prøve å bruke det", men detter alltid ut. Men det får jo mye skryt så må jo være bra. Jeg bruker MobileMe mest for syncingen for å være helt ærlig.

Lasse E. Olsen

26.des.2009 kl.00:53

Linn Jones: Ja det er aller best hvis du har to devices eller fler... selvfølgelig er det kjekt hvis du har en, men da finnes det andre bra alternativer:) Hvilken iMac skal du kjøpe? 21,5 eller 27? *kremt* 27 *kremt*

Lasse E. Olsen

26.des.2009 kl.00:54

Hilde: oi, denne var mye finere! Tusen takk. Kommer på neste innlegg!

Lasse E. Olsen

26.des.2009 kl.00:57

Jørgen Linkas:veldig kult. Du skrev det nok mer oversiktlig enn meg med punktene:) website bookmarked. Bruker du iWeb?

Lasse E. Olsen

26.des.2009 kl.00:57

Gabrielle: det er kjempe hyggelig å høre. Regner med at du er den anonyme gjesten:) håper innlegget hjalp

andre_brenni

26.des.2009 kl.01:42

lasseolsen: Dropbox er genialt. Enkel forklaring: En mappe lastes ned på alle maskiner du har og en gratis app på iPhone lastest ned. I denne mappen legger du filer (2,5GB gratis) du vil ha. Alt oppdateres raskt i alle mappene. Man kan også ha felles mapper med andre brukere.

https://www.dropbox.com/

Gabrielle

27.des.2009 kl.19:15

Supert innlegg!

Hvordan funker dette med windows egentlig?

Lasse E. Olsen

27.des.2009 kl.19:24

Gabrielle: Det skal visst funke veldig bra det og. Du har jo enkelt tilgang til www.me.com på en browser. Du kan få iDisk ved å lage en nettverkstilkobling på PCen din. Dette er nok lett forklart på Apple sine hjemmesider. På Pc kan du synke med Outlook:)

Skriv en ny kommentar

hits