Tastaturet til iTablet

Nå som tableten er på alles tanker er det jo ikke noe bedre enn og skrive om hvordan tastaturet til iTablet/iSlate kommer til å bli. Kommer det til å bli samme tastatur som på iPhone/iPod Touch? Tydeligvis ikke! Så sett dere godt til rette. Spill noe sci-fi musikk med deres favoritt nerde klær på og nyt det syke tastaturet som kommer på iTableten.


Apple har nemlig søkt patent om å blande sammen to verdener. Når man skal bruke fingeren og pointe rundt er det jo best med en helt flat skjerm. Ingen lumps eller annet i veien. Derimot, hvis du skal skrive tekst mer enn en sms eller tweet kan det fort bli slitsomt å ikke bruke fysisk tastatur. Vel, dette har Apple kanskje gjort noe med. Ved å lage en "bevegelig ramme" kan devicet eller tableten forstå når det er best å bruke tastatur og når det er best å ha en flat skjerm for finger bevegelser. På en magisk måte kan den flate skjermen plutselig få lumps eller små knotter for å skape ett fysisk tastatur.

  • Hvis du skal slide med fingeren eller klikke på ting senkes rammen så du får ett clean surface.
  • Hvis du skal bruke tastatur blir ramme hevet og du får de fysiske punktene.

Alternativt, hvis du legger fingrene på "home row" eller begynner å gjøre skrive bevegelser på skjermen kommer tastaturet opp. Apple har ifølge sider lagd en gjenkjennings program som skjønner hva som er best og bruke der og da og endrer etter ditt behov.

Apple har også søkt patent om noe de kaller "Multipoint Touch Surface Controller" på søknaden. I denne søknaden skal multi-touch funskjonen bli styrt gjenom transparant touch sensorer istede for en ugjennomsiktig overflate mange andre multi-touch devices krever. Apple skal fikse sånn at tableten kan oppdage ti individuelle fingrer, sammen med en hvilende håndflate, og identifisere hver av dem separat.


Så 26 januar kommer eventen. Jeg skal selv finne en side som live streamer eventen, gjerne med en chatte kanal. Håper flere av oss kan møtes på samme side og få med oss dette. Jeg kommer selvfølgelig til å sette opp hvilken webside jeg bruker når jeg får vite hvem som kommer til å gjøre det.

Dagens lille mac tips:

Hvis macen din ikke funker som den helt skal, kjør diskverktøy. Det er ett program Apple har lagd som blant annet kan fikse opp i macen din. Hvis du har problemer med tredjeleverandørs programmer er det ikke gitt at diskverktøy hjelper. Les ett eldre innlegg jeg skrev om dette for å lære mer.

http://lasseolsen.blogg.no/1253444644_diskverkty.html

Har du noen mac tips du vil dele, send meg en kommentar eller mail eller tweet på @lassolse og jeg legger den ut her. Små tips er like bra som store.

5 kommentarer

Andre_brenni

27.des.2009 kl.15:45

Håper den får et godt tastaur, gjerne med mulighet for å koble på eksternt.

henry Meen

27.des.2009 kl.15:52

Vi må sette opp et chatrom i iChat den 26 januar for å diskutere litt da. Vet Mac1.no gjøre det, men der er det alltid masse random folk som tuller og tøyser.

Det tastaturet her så veldig komplisert ut og kan ikke se for meg en god skjerm som bruker denne metoden. ("bevegelig ramme") Apple vi prater om her så kvalitet blir det nok uansett.

Lasse E. Olsen

27.des.2009 kl.18:01

Andre_brenni: jeg er rimelig sikker på at du får ihvertfall koblet til ett bluetooth tastatur. Du kan det med litt triksing og fiksing på en iPhone til og med:)

Lasse E. Olsen

27.des.2009 kl.18:03

henry Meen: veldig god idé henrik. Vi setter opp en chat på iChat. Vi prøver og samle endel folk så kan dette bli veldig moro.

Jeg ser det heller ikke for meg hvordan de klarer dette, men hvis de gir det ut kommer det jo til å bli kjempe bra. Steve Jobs er visst utrolig fornøyd

andre_brenni

27.des.2009 kl.21:53

henry og lasse: Hadde vært kult med iChat!! Du kan jo lage et innlegg der alle kan melde seg på ved å kommentere eller noka sånnt :)

Skriv en ny kommentar

hits