Magic Mouse. Er den magisk

Ah, the Magic Mouse. Musen jeg måtte dra til Paris for å få. Etter jeg har kjøpt den har jeg lovet ett innlegg om dette. Med litt påminnelser ifra iglo og andre_brenni skal jeg nå skrive min mening. Så, gir dette en Disney magic følelse som om Tingeling strør magic dust over meg som en gal, eller er dette bare en overrated mus ifra Apple? Det er jo lenge siden jeg har hatt en video for dere så her kommer en gjennomgang av Magic Mouse.

Beklager at jeg er litt laber på denne videoen. Jeg liker egentlig ikke å legge ut videoer hvis den blir sånn, men ta en titt.Så Magic Mouse har fått mye forskjellige kommentarer. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har lest minimalt med Magic Mouse reviews fordi så lenge jeg liker den er jeg fornøyd. OG kanskje det er noen der ute som tar alle mine innlegg som fasit svar i dette som dere kaller livet... Kanskje. Så får dere som ikke vet, Magic Mouse er Apples nyeste mus som er verdens første multi-touch mus. Med det kan man gjøre masse ting uten fysiske knapper.Utseende messig er dette en langt lavere mus enn det vi er vant til. Der vi kunne hvile hånd flaten vår på Mighty Mouse er dette litt annerledes med Magic Mouse. Men ender opp med å bruke enden av hånden på bordflaten og hviler den der mens vi rører musen.

Når man sammenligner de to musene er Magic Mouse langt lettere enn Mighty Mouse, men har fortsatt litt vekt så man ikke "glemmer den i hånden". Utseende messig er det ingenting vondt å si på ze Magic Mouse. Med glossy glassplate på toppen, mye som hos trackpaden på de nye Macbookene (takk tommy!), og en liten grå Apple logo på toppen er dette en utrolig sexy mus. Under er det børstet aliminium med en sensor, en av og på knapp, ett batteri lokk og to "skinner" som får en litt opp ifra bakken. Sensoren bruker laser så musen er mye mer sensetive og trenger ikke bruke musematte, som mange andre muser helst må.Funskjonsmessig er dette en veldig bra mus. Scrolling er som å scrolle på en iPhone/iPod Touch der jo hardere du scroller jo kjappere går den ned. Man kan scrolle fra topp til tå på Magic Mouse der over 90% av overflaten er touch sensetivt. Skal man høyreklikke må man ta av venstre fingeren, noe som er uvant for mange. Men som jeg tenker, det var jo uvant for Jake Sully i Avatar å fly på dragene, men han elsket det til slutt.

Koster 599,- på Apple.no og anbefales på det høyeste og kjøpe.

Dagens lille mac tips:


Har du Magic Mouse, men vil ha flere funskjoner? Last ned Magic Prefs. Den er gratis på Apple.com og gir deg ett drøssevis av muligheter på Magic Mousen. Bare en ting! Jeg har hatt problemer med å bruke trackpaden på Macbook Proen min når det programmet har stått på. Virker som den blander litt. Men bare slå av programmet når du ikke bruker Magic Mouse så går det bra.

Vil du ha samme scrolling som iPhonen din som på din Macbook eller Macbook Pro?
Vel, takket være ett tips ifra Tommy kan du nå det. Ett program som heter Smart Scroll gjør akkurat det. Da, når du scroller hardere stopper ikke scrollingen med en gang. Programmet er gratis. Prøv det ut.

9 kommentarer

Linn Jones

29.des.2009 kl.21:35

Fikk min for noen dager siden og digger den. Savner knappene på sidene men er veldig fornøyd med skrollingen! :D Mye bedre en nippelen! :P

Kristina

29.des.2009 kl.23:25

Digger min også...Først var den litt uvant, men nå etter å ha hatt den en liten evighet er jeg veldig fornøyd. et stort pluss er at den ser veldig bra ut.

andre_brenni

30.des.2009 kl.00:45

Skal kjøpe den, men tror jeg vil savne exposé.

henry Meen

30.des.2009 kl.15:23

Jeg skal kjøpe den i morgen når jeg kommer til bangkok. Testet den litt for et par uker siden på en splitter ny mac Pro, og litt på eplehuset i Pattaya :) Den funker kjempe bra med meg, men anbefaler å teste den før man evt. kjøper den.

Lasse E. Olsen

30.des.2009 kl.19:25

Linn Jones:jeg slo av de knappene på siden, men hvis du laster ned magicprefs kan du åpne expose med mange muligheter:) tre fingre klikk osv

Lasse E. Olsen

30.des.2009 kl.19:26

andre_brenni: last ned magic prefs så kan du nå expse med tusen muligheter

Lasse E. Olsen

30.des.2009 kl.19:27

henry Meen: ja. Problemet med mange som har prøvd den i butikk er at de står og prøver den. Da blir den kanskje litt kinkig og bruke. Men jeg anbefaler virkelig å bruke den.

Du kommer til å få det deilig å kaldt når du kommer til Norge;) bitenes kulde

Tommy ツ

31.des.2009 kl.01:21

Jeg er overaskende fornøyd med den, den har fått mye hard kritikk. Jeg synes den passer perfekt til hånden, jeg liker å holde den slik, føler jeg fører mer nøyaktig eller hva jeg skal si.. :P

Multitouchen fungerer også, ikke overaskende, supert! :)

PS: det er glassplate på multitouch-trackpad'en på de nye macbook'ene (som på macbook pro'ene), og ikke plastikk som du har skrevet :)

Lasse E. Olsen

31.des.2009 kl.14:47

Tommy : Ja, jeg har blitt skeptisk til kritikere fortiden. De er altfor kritiske til ting. Kanskje derfor de har den jobb tittelen.

Eneste jeg slet litt med var når jeg spilte COD4 online, men det er fordi den er uvant. Vane sak.

Ooops, glassplate mente jeg. hehe. det må rettes på. takk:)

Skriv en ny kommentar

hits