Hvordan bli Steve Jobs

Vi fortsetter på nyttårsforsett tema og tar ett make-over innlegg. Det er jo ikke uvanlig at når man er en fanboy vil man gjerne bli den man idioliserer mest. Så kanskje noen av dere har gitt en lovnad på at dere vil bli mer lik Steve Jobs. Hvis dere har det, look no further. Jeg har gjort all dritt jobben for deg så du kan gå ut og handle alt du trenger for å bli selveste Steve Jobs nr.2.

Jeg skal etter beste mulighteter finne norske alternativer på hvordan du kan kjøpe ting for å forvandle deg til mr.Jobs.

Først, la oss ta en gjennomgang av the leader of the pact.
 1. Øverst har vi kort grått/svart hår
 2. Ovale briller
 3. Som genser har vi en svart turtleneck
 4. Bukse har vi en olabukse, vanligvis uten belte.
 5. Helt nederst har vi grå jogge sneakers.
Så nå har vi hele malen på hva vi trenger utseende messig. La oss nå skimme oss videre over hvor vi kan kjøpe disse produktene og hvor mye det koster.

 1. For dere vokse lesere som har fått kort og grått hår så trenger ikke dere å stresse med dette. For dere andre må det nok litt farging og klipping til. Jeg klarte faktisk ikke å finne noen produkter online som var for farging TIL grått hår og ikke fra. Men la oss si en cirka pris for en klipp og farging hjemme så har du noe å gå ut ifra.


  Pris: cirka 600 kr

 2. De ovale brillene som Steve Jobs har er mildt sagt veldig vanskelig å få tak i på norske sider. Helt runde briller er jo ikke akkurat dagens mote, enda... Takket være eyeglasswarehouse kan jeg opplyse om at brille typen til Steve var uhyrig populært fra 1880 til 1940 og blir kalt "3-piece". Hvor jeg fant brillene var hos FramesDirect der de hadde "John Lennon" briller til utsalg. Selvom de ikke er helt identiske går det nok bra.

  Hvis du ikke vil bruke masse penger så er det bare å ta en titt på billig briller i butikker og nedi skuffene hos en optiker.
  Pris: 520 kr pluss frakt

 3. Når vi snakker om den kjente svarte turtlenecken til Steve Jobs ville jeg anbefalt å dra rett til Dressmann. Men siden Dressmann ikke har en online store måtte jeg finne noe annet. Turtleneck er jo ikke på moten akkurat nå så jeg måtte nok til Amazon.com for å kjøpe disse. De har en lang rekke over turtlenecks, men selvom Steve sikkert har en litt dyr en så valgte jeg en økonomi versjon. Ikke glem å stapp skjorta inni buksa! Essential.

  PS. Når du velger turtlenecken finnes det to typer. Der du bretter kragen og der du ikke gjør det. Steve Jobs bruker begge typer så er står du fritt fram. Så lenge den er svart.  Pris: 86 kr.


 4. På buksedelen kan du jo gå for nesten alle type ola bukser. Dressmann, H&M, Ellos, Kappahl... Det har egentlig ikke noe å si. Så lenge de ikke er "stylet". Med det mener jeg at de ikke må være "slitet ut" og "ødelagt". Mye gåsetegn her, men bare kjøp plaine jeans. Jeg valgte ut ett par Denim Jeans ifra H&M siden de passet bra med det største bildet over av Steve.

  Pris: 399 kr

 5. Ja, nå har vi faktisk jobbet oss helt ned til de kjente sneakersene til Steve Jobs. Her skal jeg redde deg masse tid og si hvilket eksakt par han bruker. Som den sporty karen Steve er bruker han joggeskoene New Balance Mens´s 992 Cool Grey/Centennial. New Balance merket i seg selv er det mange som selger, men jeg fant ikke så mange som solgte 992 versjonen. Desverre måtte jeg da ty til Amazon.com igjen for å finne dem, men for å være helt ærlig ligner New Balance skoene ganske mye på hverandre.

  Pris: 780 kr pluss frakt

Skal vi legge sammen alt dette så blir det følgende:
 • Hårfarging: 600,-
 • Briller: 520,-
 • Turtleneck: 86,-
 • Bukser: 399,-
 • Sko: 780,-
 • Totalt: 2385,- pluss frakt.

Da trodde du kanskje du hadde nok for å bli den nye Steve Jobs? Lol, ikke på langt nær. Skal du virkelig være hardbarka fanboy som er litt for sykelig opptatt av din helt må du ut med litt flere ting.

 1. En splitter ny Mercedes SL55 AMG. Dette er en av sikkert mange biler Jobs har. Ikke nok med det, men du må parkere på den nærmeste handikap parkeringsplassen på jobben som Steve har blitt tatt i å gjøre flere ganger. For å ta en nærmere titt på bilen kan dere trykke på bildet under.  Pris: Fra 1.140.900 kr pluss kanskje litt parkeringsbøter

 2. Ta ett typografi kurs. Selvom Steve ikke var den beste på skolen tok han ihvertfall ett typografi kurs som har vist seg å gjøre nytte. Jeg vet ikke om noen som har erfaring med typografi kurs så jeg vil ikke anbefale noe. Men jeg fant Westerdal har ett kurs på to dager så ta prisen ut ifra det.

  Jeg vet ikke om Westerdal kurset er noe bra eller dårlig.


  Pris: 6.850 kr for 2 dager á 6 timer

 3. Tenk som Steve Jobs! Det holder ikke bare å se ut som Steve Jobs. Du må også ha samme tankegang som han. Hva hjelper bedre da enn litt lesestoff? "Inside Steve´s brain" er en bok av Cult of Mac grunderen Leander Kahney. Boken kan sikkert fås hos norske leverandører, men Amazon.com er bra på sånt her.  Pris: 100 kr

 4. Man må jo ha iPod Touch. Har du ikke en iPhone eller iPod Touch må du nok skaffe deg det. Siden iPhone kan være litt dyrt tar vi utgangspunktet i iPod Touch. Du kan gå får 8GB til 1.690 kr, men som den tech geeken du er må du ha noe med raskere ytelse. Da kan du få deg 64GB eller 32GB som jeg kommer til å sette prisen til.  Pris: 2490 kr for 32GB
For å oppsummere prisen:
 • Klær: 2385,-
 • Bil: 1.140.900,-
 • Kurs: 6.850,-
 • Bok: 100,-
 • IPod Touch: 2490,-
 • Totalt: 1.152.725

Konklusjon: Greit, kanskje det er litt i overkant å gjøre alt dette. Jeg kunne også lagt ut bilder av huset hans osv, men det kan fort gå litt langt. Men jeg håper dere likte min lille how to hvordan bli Steve Jobs kloning. Det tok overraskende tid å lage dette innlegget fordi det ikke er så enkelt å shoppe online på norske sider. Det ble litt mye Amazon, men sånn får det bli. Jeg håper virkelig at det er noen som kjøper outfitten og sender meg bildet! Det hadde vært dødskult.

Ellers, håper dere likte dette innlegget

Dagens lille mac tips:

Gå for den minimalistiske stilen! Fjern alt på desktopen din ved å gå på Finder > Valg > Generelt. Der huker du av hardisk og alt det. Da popper det aldri opp på desktoppen, men den kan fint nås fra Finder.Har du ett lite eller stort tips du vil dele med bloggen, send meg en mail eller tweet på @lassolse så kommer det sikkert på neste "dagens lille mac tips".

12 kommentarer

andre_brenni

02.jan.2010 kl.15:16

Kul guide :)

henry Meen

02.jan.2010 kl.15:17

Jeg skal bli som Steve :-) Bra guide.

ChristineWendelBLOGG

02.jan.2010 kl.15:30

Ha ha! Jeg kan være behjelpelig med hårfarging og klipp om du vil Lasse. Steve er heit!

Linn Jones

02.jan.2010 kl.16:06

Jeg har ikke det store behovet for å bli ham :P

Lasse E. Olsen

03.jan.2010 kl.02:14

ChristineWendelBLOGG: lol, det er vel ikke mange åra før det skjer naturlig. jeg kan vente

Lasse E. Olsen

03.jan.2010 kl.02:16

Linn Jones: ja, det er jo ett stort ekstra innlegg hvis jenter vil bli steve jobs. det orker ikke jeg skrive;)

Lasse E. Olsen

03.jan.2010 kl.02:17

henry Meen: vi kan starte en kult

Mimsemums

04.jan.2010 kl.09:50

Haha, så bra!

For ikke å glemme at han var medeier i Pixar Animation Studio, pluss at han var styrformann. Det er helt sykt at han eide ca 50% av aksjene i Pixar da de ble solgt til Disney for 7,4 milliarder dollar i 2006.

Jeg tror rett og slett at jeg har helt og holdent feil forutsetninger for å bli Steve Jobs.. xD

Lasse E. Olsen

04.jan.2010 kl.18:51

Mimmigulikul: hehe, ja det er sykt. han har visst mest akskjer i Disney enn noen andre.

★ KELYBLOGG - fotofashion ★

06.jan.2010 kl.20:37

ville nok gått for 32gb i IpodTuchen.. Får nok vente med bil jeg ;)

Helene

07.jan.2010 kl.14:42

HAHAHAH!

NERD!:D:D

Lasse E. Olsen

07.jan.2010 kl.20:56

Kaja: hehe, ja det er lite vits å kjøpe bil når man ikke kan kjøre den;)

Skriv en ny kommentar

hits