Punktene du må vite om 27 januar eventen

Da er det offisielt en uke igjen til Apple har sitt høyt foventende event. Om 7 dager får vi se den magiske, fantastiske, banebrytende iTablet/iSlate/iPad/iWishiWasaBoy. Jeg velger å ikke skrive "kanskje den kommer" for la oss være ærlige... Den kommer. Den må det. Så for å feire at vi om en uke sitter fastklemt forann skjermen og nyter chatten på lasseolsen.blogg.no med andre mac geeks, skal jeg nå lage en liste over hva som er ryktet og forventet. For å gjøre det ryddigst mulig har jeg delt opp dette innlegget i to deler: Hva er ryktene om tableten og hva er ryktene om det other things.


Hva er ryktene om tableten:


 • Tableten kommer til å hete iSlate - På grunn av at Apple har kjøpt opp rettighetene til navnet Slate.
 • Tableten kommer til å hete iPad - Mange tror dette på grunn av den likhet med iPod. Også blit merket at ett firma som eier trademark navnet iPad har begynt å bli aktivt igjen i det siste.

 • Tableten kommer til å hete iLasse - Håper Steve Jobs fikk mine brev!
 • Den kommer låst til operatør for 3G - Mye mulig hvis man skal kunne komme på nett hvor som helst
 • Tableten kommer med 10" skjerm - Rykter om at Apple har rensket Asia for 10" skjermer. http://lasseolsen.blogg.no/1263327406_apple_har_rensket_asi.html
 • Tableten kommer med OLED skjerm
 • Tableten kommer med Multi-Touch - selvfølgelig
 • Tableten skjønner hvis du trenger å skrive eller ikke - Ett tastatur kommer fra en ramme med skjermen. Dette skjer når du trenger å skrive noe. Ellers er det bare en clean skjerm. Trykk her for tidligere innlegg.
 • Tableten kommer med iPhone OS på stereoider - Selvom iTablet kanskje ikke kommer med OS X, kan den komme med iPhone sitt OS. Bare mye mye mer avansert.
 • Tableten kommer med multitouch bak - Det skal visst være en ganske høy læreterskel på itablet der man kanskje får multi-touch muligheter back tableten og.
 • Tableten kommer med dock så man kan bruke tastatur
 • Tableten skulle bli utgitt i mars/april -  Men nå går det rykter om at den kan bli forsinktet til juni eller senere. La oss ikke håpe det.
 • Tableten kommer i aliminiums kropp - Kilder har sagt at den kommer i samme type aliminium om Macbook Pro. La oss håpe det istede for plastikk.
 • Tableten kommer med støtte for apps og App Store
 • Tableten blir en e-leser - har du sett alle videoene om hvordan det kan bli å lese ett magasin på tableten? Hvis ikke, trykk her og her og her.
 • Tableten kommer med kamera ved skjermen - Dette gjør at man kan ha små konferanser med tableten.
 • Tabletten kommer med prosessor ifra PA Semi

...Den neste uken kommer det til å bli
oversvømt av rykter til 27 januar...


Hva er ryktene om det other things:


 • Det kommer en ny iPhone - er ikke veldig sikker på det. Gjør det det skal jeg legge meg helt flat av ydmykhet. Kanskje de tar bort 3G 8GB og bytter til 3GS 8GB
 • Apple viser ett nytt OS for iPhone - Med dette skal det kanskje komme multitasking, nye synking muligheter og mer avansert multi-touch. En oppdatering av home screen samt noen applikasjoner er ikke å se bort ifra.
 • Det kommer iWork spesielt for tableten - Mye kan tyde på at Apple utvikler en spesiell versjon av iWork til iSlate
 • Macbook Pro får Core i5 - Dette skjer nok en eller annen gang på grunn av iMac har det. Intel har også klart og avslørt seg ved å sende uten inside kampanjer om i5 til Macbook Pro.
 • Apple viser frem OS X 10.7 - neh, tviler på det. Dette vil ihvertfall ikke skje før juni.
 • Apple kommer med en oppdatering av Mac Pro og Xserve - Mac Pro har jo ikke enda i5 og i7
 • iLife 10 og iWork 10 - pleier å komme i juni på WWDC, men kanskje på grunn av tableten blir det skyvd fremover.

 • Ny Apple TV - Det er ett år siden sist oppgradering, så hadde vært bra med noe nytt. Kanskje tableten tar over for Apple TV?

 • 22" iMac med berørings skjerm - Hvis denne kommer 27 januar blir jeg veldig overrasket!

 • Bing tar over for Google som søkemotor for iPhone - Dette er kanskje lurt av Apple siden Google har blitt hovedkonkurrenten til Apple.Så, hva har jeg glemt? Tror dere det blir noen store overraskelser ingen har fått med seg?

VEL, som nevnt før er det chat her klokka 18:00 27 januar. Eventen starter 19:00. Håper alle kommer.

Dagens lille mac tips:

I Finder, når du trykker på return for å bytte navn, høyreklikk deretter på navnet. Da kan du søke på navnet i Google og ordlisten. Pretty cool.

13 kommentarer

Helene

20.jan.2010 kl.20:21

bra med litt rykter en gang iblant, men jeg klarer nesten ikke å vente til den. 27!!

Tommy ツ

20.jan.2010 kl.20:30

"Bing tar over for Google som søkemotor for iPhone"

Hmm.. Bing as in Microsoft's søketjeneste, as in Apple's biggest competitor? :P

eller, egentlig ikke Apple's motstander, i og med at MS kun er et software-firma, men jeg ville aldri tro at Apple ville kjøpe noe fra MS på noen måte

Lasse E. Olsen

20.jan.2010 kl.21:04

Tommy : det var det jeg også sa. Bing på iPhone? Dritt på en diamant? Neida. Men måten Apple og Google har gått ifra å være ett kjæreste par til ett par med problemer, og Google med Android og Nexus One så kan det være at noe sånt skjer. Akkurat om det er Bing virker litt borte men

Lasse E. Olsen

20.jan.2010 kl.21:05

Helene: klarer ikke å vente til jeg sitter med en tablet i hånden:)

iambic pentameter

20.jan.2010 kl.21:45

haha, iLasse, bare tenk om den var sann

Lasse E. Olsen

20.jan.2010 kl.21:56

iambic pentameter: vet du hva. Da slutter jeg jobben, bygger den statuen av meg selv i hagen jeg alltid har hatt lyst på og bare nyter livet

Vetle

20.jan.2010 kl.22:47

Apple bruker nå Microsoft til Office pakke, så jeg ser ikke helt problemet med at Apple skal bruke Bing som søkemotor!

andre_brenni

20.jan.2010 kl.23:42

Vetle: Microsoft stjaaal fra Apple. Har du ikke sett Pirates of the silicon valley? Man bør holde seg unna Microsoft så mye som mulig mener jeg...

iTotto

21.jan.2010 kl.00:32

leste et rykte (lurer på om det var itavisen) at iTableten ikke ville komme til Norge når den ble lansert (enten nå eller i sommer) Kanskje de kjører samme metode som de gjorde med 1. generasjons iPhone?? Off. håper ikke det. for da må vi stresse med å importere fra USA. og når vi endelig får den. så kommer en ny og mye bedre/kulere versjon av iTableten som blir lansert i hele verden. og så sitter vi der med en gammel iTablet.. hehehe... det var dette som skjedde med meg når 1. Gen iPhone kom. Vil ikke oppleve det igjen! :)

Lasse E. Olsen

21.jan.2010 kl.18:21

iTotto: nei seriøst. Jeg har lest jeg og. Norge blir så kjørt noen ganger. VI ER ETT TEKNOLOGI LAND. Tror jeg må kontakte Statistisk sentral byrå å få litt facts på bordet. Det blir alt for lenge å vente. Ikke nok med det, men da er det tusen videoer av hvor kul den er. Tortur

Lasse E. Olsen

21.jan.2010 kl.18:22

andre_brenni: Ja jeg stoler ikke på de. Kvantitet forann kvalitet! Men Apple fikser dette

Tommy ツ

21.jan.2010 kl.21:12

Vetle: Apple bruker jo ikke Microsoft sin Office-pakke som hoved hvis det var det du mente. De har Office-pakken bare i tilleg til iWork, for en del er avhengig av Office oga skole/jobb.

andre_brenni: MS har stjålet alt fra Apple! Haha, se denne: http://zootool.com/watch/oz6et6/

Lasse E. Olsen

22.jan.2010 kl.16:57

Tommy : Hahaha, veldig morsom video Tommy!

Skriv en ny kommentar

hits