Tableten er for heila famæljen

Søren. Jeg skulle ønske jeg hadde noen "inside contacts". Noen som kunne gi meg banebrytende rykter som jeg kunne poste på bloggen min. Twitter hadde blitt gale med ReTweets. @applemacgeek "OMG, lasseolsen.blogg.no with breaking rumours. A must see!!". Jeg hadde til og med kommet med røde bokstaver istede for blå hos Appleinsider. oi, når jeg så det burde jeg kanskje bytte navn? Ble jo litt langt. Kanskje jeg også burde henge litt på barene i Silicon Valley. Få meg litt contacts. Ihvertfall, jeg hadde faktisk noe å skrive om: Wall Street Journal har gitt ut noen rykter om vår kjære tablet.


Ifølge WSJ skal Apple fokusere på tableten som en ting hele familien kan dele. Dette menes men at vi kanskje får en UI som gjør det enkelt å sjekke mail, legge igjen sticky notes osv osv. Det skal visst være en helt ny måte å dele en "maskin" på. Den kommer til og med kanskje med face recognition!

Her en noen punkter WSJ nevnte


  • Kamera forann med face recognition så brukere kan lett hoppe fram og imellom
  • Apple vil gjøre tradisjonelle ting som aviser, magasiner og tv serier til noe helt annerledes. Apple har etter kilder vært i kontakt med The New York Times, Conde Nast, HarperCollins Publishers og News Corp.
  • Apple har også vært som sagt i kontakt med TV selskaper ved å skape on demand serier. Det starter nok med de mest populære. Ta over for Apple TV?
  • Tableten kommer med ett virtuelt keyboard. Ingen stor nyhet men.
  • Electronic Arts skal komme på eventen å vise sine muskler med noen massive spill. 
  • Ikke nok skal kanskje Bing ta over for Google som søkemotor på iPhone og da kanskje tableten, men kanskje vi skal begynne å bruke Bing Maps. 

De gikk også videre til å snakke om iTunes.com.. Cloud based iTunes som kommer til å gjøre det lettere for å kjøpe/høre på musikk uten å launce iTunes programmet. Selv synes jeg det er skremmende lett å handle musikk på iTunes men.


Sånn kommer nok jeg til å se ut ifra face recognition sitt øye når jeg skal teste tableten.

Nå skal jeg drømme meg videre:
New York Times: "lasseolsen.blogg.no is possibly the best site ever. #1 world over. When will he claim the world domination he deserves?"

Dagens lille mac tips:

Vil du minimere ett vindu, trykk cmd + m
Vil du hide ett vindu, trykk cmd + h
Vil du quite vinduet, trykk cmd + w
Vil du quite selve programmet og vinduet, trykk cmd + q

3 kommentarer

Miss Jones

21.jan.2010 kl.18:43

Dette er vel den eneste tingen jeg ikke har følt "må ha" faktor over når det kommer til Apple. Jeg har litt dårlig syn, og liker best å sitte ved Proen :)

Krakels

21.jan.2010 kl.20:07

Etter å ha lest en del av postene din om tableten, sitter jeg igjen med ett spørsmål. Hvilket bruksområde tror du den kommer til å ha, som gjør at den fyller et behov som min Macbook Pro og min iPhone ikke klarer å oppfylle?

Jeg vil jo gjerne ha det som Apple lanserer neste uke, men kjøpslysten er ikke så stor som jeg kanskje skulle ønske, i og med at jeg ikke klarer å finne et bruksområde for den.

Det kan jo hende at Apple har en større plan enn det jeg klarer å se for meg. Kanskje de vet om et behov jeg selv ikke vet at jeg har? Tiden får vise...

Lasse E. Olsen

21.jan.2010 kl.20:43

Krakels: vet du hva? Det er ganske interresant spørsmål. Se etter ett innlegg om dette fredag eller lørdag

Skriv en ny kommentar

hits