Min mening om iPad

Ja da var det over. Takk for alle de bra kommentarene på forrige innlegg. Alltid veldig gøy å høre andres meninger, gjerne rett etter eventen er ferdig. Det blir alltid satt pris på alle som deler sin mening. Så ble jeg skuffet med en gang etter eventen? Ja, det ble jeg. Men vet du hva? Jeg har blitt litt skuffet for hver event jeg har fulgt med på. Lurer du på hvorfor? Vel, da må du lese videre.


Så hvordan oppstår ett rykte eller en prototype? Alle kan ha sin teori, men min er at det er noen som sier "å, hadde det ikke vært kult hvis det hadde vært sånn". Kanskje disse personene er litt innenfor miljøet. En Apple webside tar da opp dette som en kul nyhet. Noen skribenter leser innlegget og tar dette som 70% fakta. Så kommer det andre skrivere eller bloggere og tar dette som 90% fakta. Vips så har vi folk som tror dette ryktet skjer helt sikkert. Og når eventen kommer og du sitter med høye skuldre og håper i all antiklimaks at det du ønsker kommer, blir du ofte skuffet. Det er ikke for å være besserwisser fordi jeg går på samme feil selv, men hadde det ikke vært så gøy å være på en event da du ikke visste noen ting som kom til å skje. Det blir jo litt vanskelig når man driver en Apple blogg.  Men når alt det er sagt, så er det UTROLIG spennende med Apple eventer! Ihvertfall når du kan dele dette med andre via chat.

Det har virket som at alle har fått med seg at iPaden kom igår. Jeg har hatt masse diskusjoner på jobben idag om den er revlusjonerende eller om dette er en skikkelig flopp av Apple. Dette høres kanskje rart ut, men jeg har tenkt på Apple sin iPad store deler av dagen idag. Faen, jeg har tenkt på iPaden generelt ganske lenge. Jeg har også tenkt lenge på hva jeg ville skrive i dette innlegget. Hva er min mening om iPad uten å ha prøvd den eller lest andre reviews? So here goes.


Jeg har bevisst ikke lest noen artikler om iPaden. Det er ingen vits å pollute hodet mitt med andre sine meninger før jeg sier min egen. Da kunne jeg like godt kopiere en artikkel og translate det på Google... Så med det skal jeg forvandle megselv til en gammel mann med stokk og krum rygg mens jeg skal fortelle en historie for dere med en skjelvende stemme. Sett deg godt til rette, sett på litt grieg og read my opinions. Etter kan du kommentere hva din mening er dagen etter eventen.
Plutselig var eventen over. Alle på Endadget takket for seg og det var lenger ikke noen livestream av eventen. Jeg satt igjen med den samme følelsen jeg har fått ved alle Apple eventer. Var dette alt? Alle ryktene og all hypet hadde igjen tatt det beste av meg og jeg følte meg litt små skuffet. Ett kjapt blogg innlegg ble laget og deretter fartet jeg over til Drammen for å hente Christine. Mens jeg kjørte på E18 og ikke fikk radioen til å funke hadde jeg god tid til å tenke på hva jeg syntes om iPaden. Jeg prøvde å tenke på hvordan det hadde vært for meg å bruke en iPad. Ettersom jeg ikke hadde sett Christine på 2 uker (!!) droppet jeg å skrive ett innlegg når vi kom hjem. Dagen etter sto jeg opp en time for sent, dro på jobb og tenkte på iPaden heeeele dagen. Jeg begynte å like mer og mer ideen om iPad og hva den kan gjøre for meg. Etter å ha forklart flere ganger på jobben med ett A4 ark hva den kunne gjøre ble jeg mer og mer overbevist.

Og vips orker jeg ikke mer forteller form. Her er min mening.


Ja, det kan virke som en forvokst iPod Touch, men gjør dette noe? Jeg synes de gjorde ett veldig bra trekk med å bruke iPhone OSet. Om man ikke har iPhone eller iPod Touch er bruker grensesnittet noe man lærer seg veldig fort. Alt det kompliserte er brettet over med ett fint UI. Noe som gjør at "oss vanlige" kan nyte den. Dette er en maskin man skal nyte med surfe web, lese bøker, se på filmer. Hvorfor skal det være komplisert? Den kommer med en 12mm tykk aliminiums kropp som matcher alle andre macer, utenom Macbooken. Veldig fornøyd med at det var aliminium. Dette gjør det solid og ikke minst sexy. Det som er en av de store sellerne for meg en NYTimes appen. Med en så interaktiv måte å lese en avis på. Gå inn på en artikkel, start en video mens du leser resten av teksten. Skim gjennom noen bilder du synes er kule og deretter hopp over til neste artikkel. Dette er virkelig noe som kan revolusjonere måten vi leser magasiner på. Tenk så mye mer spennende og bevegelig alt blir.

Vips så trykker vi på homebutton og vi er ute igjen. Jeg kan da bruke alle appsa jeg hadde fra før, men også laste ned apps med steroider. Jeg kan sette på en film på min 9,7" LCD skjerm med LED belysning. Trenger jeg tenke på batteri? Nei, den har 10 timers levetid.

Men så er det spørsmålet alle spør: Trenger man virkelig en iPad? Hvis du ikke vil ha den så ikke kjøp den! I dont care.. Men jeg tror dette er en av de produktene du ikke visste du trengte. Mange kommer sikkert til å være uenig med meg her, men dette er en maskin som kan bli en av våre daglige bruksprodukter.

La oss si du vil lese noe ved frokost. Velger du din gode mac eller velger du den kjappe iPad som er laget for dette?

Skal du ut og fly? Velger du din lille Macbook med skjerm og tastatur eller velger du super lille iPad med sin sterke skjerm og gode batteri levetid?

Har du noen skisser du vil tegne ned? Velger du Macen din med mus eller Wacom brett eller velger du iPad som er alt i ett?

Skal du spille noen apps? Velger du iPhonen din eller velger du iPaden som er lik bare mye større og sterkere?

Listen er lang. Ja, jeg skal få meg en iPad. Dette er noe jeg mener kan bli noe veldig stort og en gadget som kan bli helt daglidags for mange personer.


Men så er det klart noe jeg skulle ønske var fiksa. Som Øyvind skulle jeg ønske den var widescreen. Og jeg skulle gjerne hatt en mindre ramme. Men sånn ble det ikke. Kamera går helt fint uten. Jeg synes det fort blir litt pinlig med SKYPE osv.

Nei, dette var mye tekst! Vanskelig å få ut hva man mener

12 kommentarer

Lasse Lasse! :)

Gøy med iPad ute på markedet :)

Jeg lurer på en ting.. Hvordan får jeg bilder fra iPhone til pc'n? :) Det samme gjelder kontakter! :)

Thorstein

28.jan.2010 kl.21:09

Det er vi som skuffer oss selv. Hadde vi ikke laget så mye rykter hadde vi vert helt overrasket over at Apple kunne lage et sånt produkt. Skal vi prøve neste gang Apple skal ha et event å ikke lage rykter. Vi kommer til å se forskjellen.

Marius Jørgenrud

28.jan.2010 kl.21:49

Jeg tror som deg at dette blir produktet som folk ikke visste de trengte. Og da har Apple lykkes (igjen).

> Hvorfor skal det være komplisert?

Nettopp. Easy does it!

Lasse E. Olsen

28.jan.2010 kl.22:14

Daniel og Caroline, vi digger : hei igjen:) nå bruker jeg ikke pc så mye, men funker dette?:

plug in your phone and go into My Computer

Right Click on the iPhone and you have two options on how to get your pictures

1.Explore/Open your phone and manually drag and drop individual pictures into your desired folder or

2. Get Pictures and select your desired folder, then All your pictures will tranfer over to your folder automaticly.

Lasse E. Olsen

28.jan.2010 kl.22:15

Thorstein: ja ikke sant. Men så er det spenningen med å spekulere om hva som skjer. Men ja, vi skuffer oss selv

Lasse E. Olsen

28.jan.2010 kl.22:15

Marius Jørgenrud: ja jeg tror virkelig dette kan bli bra altså

barone

28.jan.2010 kl.22:22

Hvor skulle man gjort av microbølgovn fingrene hvis det var mindre ramme, tror den rammen er grei slik den er. Greit å få litt tak i saken, er vel ikke tingen du har lyst til å miste i bakken.

Henke - min mening om iPad

29.jan.2010 kl.01:23

Er enig at det er veldig enkelt, men føler den har fortsatt noen "mangler", så tror nok heller jeg kommer til å vente til en nestegenerasjonsTab..... sexy er jo uansett alltid apple da

Vegard

30.jan.2010 kl.18:49

gooooo ipad!

først: for no drit!

nå: must have!

:)

Tommy

04.feb.2010 kl.15:30

Du kan se at det er et førstegenerasjonprodukt, men det er absolutt et bra et! Jeg er enig med rammen, dem burde vært litt mindre. Men du kommer jo til å holde den med to hender, og da er det greit med ramme så du ikke f.eks kommer borti skjermen med tommelen eller noe så lett.

Jeg tror dette nok en gang vil bli et produkt vi ikke viste vi trengte, som du sa. 2 år tilbake hadde jeg aldri trodd jeg kunne bli så avhengig av iPhone'n min! Jeg kan aldri bytte fra iPhone, det er så mye der jeg er helt avhengig av, og som ingen annen telefon kan matche.

Lasse E. Olsen

04.feb.2010 kl.21:37

Tommy: jeg er faktisk enig med deg på rammen nå. Det er klart når man har en så stor multi-touch skjerm er det greit å ikke uheldigvis komme borti sidene hele tiden. Godt poeng!

10.mar.2010 kl.14:33

jeg mener den er overflødig av den enkle grunn at selv om jeg hadde hatt en ipad hadde den blitt liggende da en smartphone ville vært mer nyttig da den får plass i lommen og gjør stort sett samme jobben + er en telefon. og den er ikke kraftig nok til å kunne sammenlignes med en laptop så vis det er noe mer en "smartphone ting" jeg skulle ha gjort hadde jeg da også heller brukt det som var mer passende. dette gjelder ikke bare ipad men alle tablets. den mest brukbare for min del er en liten hp laptop som du kan snu skjermen og bruke den som en tablet men har skikkelig kraft og kan brukes som laptop om du trenger det. er selvfølgelig ikke like tynn og har halve batteri leve tiden men den kan i motsetning til dagens tablets faktisk brukes uten at du må ta hensyn til noe ekstra. cluet med gadgets er jo å fjerne problemer ikke lage nye eller bytte ut noen etc

kansje tablets generelt og/eller ipad er flott for andre. men for min del har den ingen nytte verdi før den blir mer praktisk å ta i bruk eller generelt sett nyttig.

Skriv en ny kommentar

hits