Lydboken "The Second Coming of Steve Jobs"

Jeg leser tregt. Jeg leser tregt og jeg sliter med å konsentrere meg når jeg skal sitte med en bok. Klart, dette er jo som å skyte seg selv i foten ved å si sånt hvis vi skal tenke The Secret way (som funker!), men herregud. Jeg har boken "Inside Steve  brain" som er så utrolig interresant, men jeg sliter så sinnsykt å få klemt ut noen sider. Kanskje det er distrasjonene ifra iPhonen og macen der skjermene skriker etter å bli glodd på. Kanskje det er fordi militæret erklærte meg under avarage i totalt gjennomsnitt på sesjon for noen år siden. Jeg vet ikke. Men det jeg vet er at lydboken kanskje kan være redningen for sånne som meg.

Desverre fant jeg ikke "Inside Steve Brain" i lydbok format, men jeg fant en annen bok. En bok skrevet av Alan Deutschman ifra Vanity Fari Magazine. Boken heter The Second Coming of Steve Jobs. Den er over 8 timer lang og handler Steve Jobs fra tidlig til comebacket på Apple. Så hva synes jeg? Vel, les videre for mine korte tanker.


Jeg føler virkelig at jeg lærte mye av denne boka. Forfatteren går veldig dypt inn i Steve Jobs historie ifra starten av Apple, til Next og Pixar og deretter comebacket til Apple i 1997.

Forfatteren får med seg mye av hvordan Steve Jobs muligens er/var som en person. Noen ganger syntes jeg det kunne være litt vel negativt da det virket som det var bare dårlig om Steve Jobs i en time. Dette blir imidlertid rettet opp ved å vise de gode sidene ved han og og hvordan han klarer å manipulere store firmaer til å tro at Steve Jobs gjør dem en tjeneste. Utrolig fascinerende.

Vi går veldig nøye igjennom NeXT og Pixar og om hvordan han var mot folket og hva han gjorde for å skape suksess. Det kommer også opp ting som ikke var så velykket, noe som portrerer noen av Steve Jobs sine svake sider. Om depresjonen han fikk etter at han fikk sparken av Apple og nedgangen ved NeXT.

Ikke nok med det så får vi vite om maaange nøkkelpersoner som Steve Jobs har vært nær gjennom hans tid. Det som er litt kjipt er at jeg er sinnsykt dårlig på navn, så jeg glemte ofte hvem "Alex" og "John" var, men de blir nevnt nok ganger så det går bra.

Alt i alt er jeg veldig glad jeg hørte på denne. Utenom å gjøre arbeidsdagen min mye kjappere, føler jeg jeg har lært mye mer om Steve Jobs som person.

Det er klart, man må ta alt med en klype salt. De som har fått sparken av Steve Jobs snakker nok ikke så pent om sin tidligere sjef, så selvfølgelig har de ikke så mye godt å si.

Steve Jobs har gjort så utrolig mye bra for verden. Bare fordi han kanskje kan være litt rar burde ikke ha noe å si. Jeg har aldri møtt han så jeg tar han for den skaperen han er og ikke den personen folk sier han er.

Dette er virkelig en bok du burde prøve ut.  Lydboken kan fås på iTunes her og koster 139,-

Én kommentar

Andre_brenni

16.feb.2010 kl.14:37

Den skal jeg høre :)

Skriv en ny kommentar

hits