Kommer Steam til Mac

Mange snakker om Steam og hvor kult det kommer til å bli. Jeg derimot slenger ballene på bordet og innrømmer jeg ikke visste noe om Steam før igår. Eller nei, jeg husker jeg leste om det for leeenge siden hos Gamespot, men etter det har det vært i glemmeboken.

Det er ikke det at jeg ikke spiller. Men jeg er vel mer en konsoll fyr. Utenom å eliminere fiender med Modern Warfare online og bygge fine hus på Sims 3 så er det stort sett ikke så mye mer spilling på min Mac. Det går egentlig veldig mye tid i å lese om Apple og alt rundt det. Jeg får faktisk litt dårlig samvittighet hvis jeg ikke jobber med bloggen og andre prosjekter på en stund.

Så, for å runde av den korte ballene-på-bordet-med-dårlig-samvittighet introen kan jeg kort forklare hva Steam er og hvorfor det er kult hvis/når det kommer for Mac.Steam er ett online sted der du kan kjøpe ett spill og deretter spille det på hvilken som helst maskin. Utenom at maskinen må møte noen eliminære spesifikasjoner så trenger du ett gratis software samt en bruker hos Steam. Så når du kjøper spiller får du ikke en CD, men får spille spillet på Steam sin server. Ovealt. Spill Half Life 2 i på Mor til bestevennes venn hvis du vil det. Utenom det finnes det communitys der du kan erte andre med dine skills. Er jeg helt ute eller er det ca. riktig?

Så det har gått rykter om at Steam kommer til mac. Dette er vel ingen rykter lenger fordi Valve (Steam boys) har utgitt noen bilder som hermer etter Apples kjente reklamer. VI har for eksempel "Im a mac" versjonen, kult klassikeren fra 1984 da Apple skal knuse IBM og "Think Different" reklamene da Jobs kom tilbake med en visjon i 1997.

De har også i sine siste betaer av softwaret hatt med filer som tilvsvarer bruk til OS X.


Så hvorfor er dette kult? Vel, vi Apple folk skal ikke skryte på oss av vi har en haug med titler til OS X. Men med Steam sitt software kan vi få en rekke kjente titler som Half Life 2, Team Fortress og Portal. Det er en enkel måte å spille på hvilken mac du vil og etter jeg har hørt skal det gå ganske bra å spille med Steam.

For å drepe ordene "Steam kommer kanskje" så har Steam akkurat oppgradert sitt interface. De har også byttet rendering softwaret som tidligere brukte Internet Explorer i innstillngene til open source WebKit softwaret Apples Safari bruker.

Jon Cook, direktøren ved Steam Development i Valve sa at denne avgjørelsen quote:

"...gives us a bunch of size, stability and performance benefits. This release of Steam leaves us well prepared for another year of strong growth."

Blir spennende å følge med på dette. Spørsmålet er om developers vil lage spill for OS X...Dagens lille mac tips:

Vil du se alt i negativ? cmd+alt+ctrl+8. Hva skal du med det? Tja, si det.. Men det er jo litt kult.

12 kommentarer

ÅSNE

05.mar.2010 kl.20:15

liker at jeg lærte deg det med negativskjerm.

tror det var meg i alle fall

Vegard

05.mar.2010 kl.20:25

Hahaha, eg skal så definitivt gjere negativgreia på Mac-ane til folk i klassa! =D Gjorde det på iPhone-en til ein fyr ein gong. Dæven, han vart skremt!

barone

05.mar.2010 kl.20:25

Ja for faen, lag noen fler spill til mac please. Er det ikke slik at produsere og steve jobs lytter til denne bloggen? Så igjen do it, do it, more games please.

A.Tunda

05.mar.2010 kl.21:00

Det som blir kulest med Steam er at nå begynner Win folk å slite med å komme på grunner for at Mac er dårlig :P

Carmelita

06.mar.2010 kl.10:42

Det høres ikke så verst ut. Da kan iallefall ikke folk komme å si at man ikke kan spille på en mac.

Det trikset med negativer gjorde en klassekamerat på meg og min mac første dagen jeg hadde den med på skolen. Som helt ny macbruker ble jeg ørlitegranne oppgitt, for hvordan skulle jeg kunne klare å få det tilbake til normalen? Heldigvis er klassekameraten min utstyrt med samvittighet. Dårlig samvittighet i dette tilfelle.

andre_brenni

06.mar.2010 kl.16:20

Finnes en del spill fra før: http://www.apple.com/no/games/ , men Half-life er kjempe gøy (spill er best på Ps3 eller xBox uansett)

Lasse E. Olsen

07.mar.2010 kl.18:18

Vegard: hvordan gjør man det på iPhonen?

Lasse E. Olsen

07.mar.2010 kl.18:19

ÅSNE: Stemmer det. Det var du som sa det til meg:)

Lasse E. Olsen

07.mar.2010 kl.18:20

barone: kanskje jeg bare skal blogge masse om at developers burde lage spill til Apple da;)

Lasse E. Olsen

07.mar.2010 kl.18:20

A.Tunda: de begynner desidert å få mye mindre punkter å si nå.

Lasse E. Olsen

07.mar.2010 kl.18:21

Carmelita: nice. Det og print screen av desktop er alltid en klassiker. Moro å se de panisk prøve å komme inn på finder

11.mar.2010 kl.00:16

prøv å åpne alle programmene i baren nederst på likt, vet at dette kunne insta kræsje en mac før så er kansje verdt å prøve (på noen andre sin maskin selvsagt). eller å spamme shift F11, alle gangene du trykker blir registrert og så satt i kø, så ditt stakkars offer må se på at alle vinduene åpner å lukker seg helt til forestillingen er slutt :) er vistnok ingen mulighet til å stoppe dette (bør jo være en taskkill command men at "vanlige dødlige" ikke vet hvordan)

Skriv en ny kommentar

hits