Apple + TV + 3D = Love?

Det kommer til å bli en kriiig mellom protable gaming konsoller. Mens Nintendo lager en Nintendo 3DS som skal støtte 3D funksjoner er det stor hype over gaming på iPaden. Det som også er kult er noen patenter Apple har søkt på som kan gjøre stue livet vårt mye bedre.

Det skal sies: Apple har veldige mange patenter liggenes som aldri ser lysets liv, men dette er jo noen kule ideer.

3D projektor:

I enkle ord så er det en projektor som framviser ett bildet på ett lerret. Det som er kult med det er at den skaper ett 3D bildet UTEN at man trenger 3D briller eller annet viss vass. Fordi selvom 3D er utrolig kult så hadde det vært utrolig deilig å slippe brillene.

Note på brillene: Brillene i 3D bruk er akkurat som da Steve Jobs mobbet mobil "penner" ved lansering av iPhone i 2007. Du vet, de pinnene noen må bruke på smarttelefonene sine.Det skal faktisk være mulig, ifølge patenten, at hver seer får ett unikt bildet på projektoren. Bildet vil forandre seg litt på hvor du står, akkurat på grunn av 3D teknologien Apple har søkt patent på. Eller som Apple skriver fint i patenten sin: "a projection screen with a predetermined angularly-responsive reflective surface function". Hvis du ikke skjønte det, bare nikk.

Hos appleinsider har de skrevet ett langt innlegg om patenten. Dere må gjerne ta en titt. Det hadde ihvertfall vært utrolig kult å få ett virtuelt 3D bildet. Dette trenger ikke brukes på bare film og spill, men også:

 • Fly simulator
 • Luft trafikk kontroll
 • Kamp simulator
 • Vær diagnostikk
 • Reklame
 • Utdannelse
 • Animasjon
 • Virtuel reality (Heeeello pervs og virtuelle damer)
 • Biomekaniske studier
 • En dansende jamba figur i "virkeligheten"
 • And so on!

Det er faktisk så sci-fi at Apple måtte fortelle at aliens trolig bruker denne teknologien akkurat NÅ!3D kontroll:

Til en annen patent har Apple også søkt på å få en 3D kontroll til Apple TV. Super enkelt sagt blir det som Nintendo Wii sin kontroll, bare med multi-touch.

Med det kan du lettere styre, zoome eller andre ting med din Apple TV. Det kommer også en ekstern boks med der du kan koble til camcorders, kamera, maskiner, media spiller osv.Det er også små rykter om at Apple skal begynne å levere spill til Apple TV. Dette blir sikkert på det litt casual nivået av spilling, men fortsatt ganske kult.

Apple har jo hatt stor suksee med spill på iPhone og iPod Touch og nå sikkert iPad, så vi skal nok ikke se bort ifra at det kommer på Apple TV og selvfølgelig Mac med Steam.

TV:

Dette er en analytiker som har sagt, så det blir egentlig som å ta informasjon ifra en ape som akkurat lagde en tegning, men Piper Jaffray skal visst være veldig flink.

Piper mener at om 2-4 år kommer Apple mest sannsynelig til å komme ut med en HDTV. Rettere sagt, en HDTV som har kombinert hardware, software og innhold i ett produkt. Man kan sikkert også få iTunes abonnoment til $50 eller $90.

For de uten amerikansk iTunes konto er dette kanskje litt yaaaawn, men det blir jo interresant om det skjer.

Som bildet over mener Piper at Apple har ett produkt i en skjerm som tilsvarer alt det til venstre.

Selvom salgene av HDTV har gått opp over 200% de siste fem årene har det vært en brutal priskrig blant TV merkene. Så det spørs om Apple gidder å bli med der.

Men det er som Piper sier med at Apple er veldig flinke til å dominere velutviklede markeder. De har også hatt stor suksee med sine iMacer, utenom litt trøbbel med 27".

via appleinsider

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits