15 punkter til å bli en bedre blogger

Jeg tenkte jeg skulle lage en liste for dere som kan hjelpe bloggeren komme ut. Du får ta tipsene med en klype salt eller en neve gull. Jeg er ingen fasit på hvordan man blogger, selv om mange nok er enige om at det er ganske nært perfekt, men etter flere år med å skrive på det store internettet har jeg tatt opp en eller to ting å vite. 

Her er min liste topp 15 liste - i en litt tilfeldig rekkefølge
1.Finn en profil - og hold ved den

Det finnes mange blogger ute i verden. Det er mye drit, men også kvalitetsblogger som enten kan gi deg god konkurranse eller inspirasjon. Noen vil bare skrive om livet sitt, som er helt greit, men for dere som vil satse på blogging er det viktig å finne en nisje. 

Hva kan du bidra til bloggverden? Hold deg innenfor din profil og kom deg inn i nisje miljøet. Dette kan gjøres via sosiale medier eller hipster parties. 

Tenk deg om to ganger før du velger om du skal skrive på norsk eller engelsk og. 

2. Les andre bloggere

Den beste måten du kan bli bedre på er å lese masse av hva andre skriver. Er du en teknologi blogg, les Gizmodo, Engadget, TUAW osv. Ta det du liker og gjør det om til din stemme. 

Fordelen ved å blogge i motsetning til ett informasjons nettsted er at stemmen din kan komme ut. Du kan bli den beste bloggeren i din nisje!

3. Skriv masse

Den eneste måten du faktisk kan bli bedre på er å skrive masse. Blogging er hardt arbeid. Det er mange som kommer til å fnyse hvis du sier det, men for oss som gjør det masse er det mye jobb å være kreativ og unik. Trening gjør mester.

MEN, det viktigste er kvalitet foran kvantitet! Du vil vel bli husket for dine bra innlegg?

4. Pass på leserne dine

Leserne dine er det viktigste du har. Med alle mine år som blogger har jeg hatt lesere som har fulgt meg hele veien. De er viktige å ta vare på! Send dem noen vennlig ord, vis at du vet de følger deg osv. 

4.5. Pass på deg selv

Det finnes mange fantastiske mennesker der ute som kan like det du gjør og vil støtte deg. Men fra gang til gang møter du personer, eller «troll», som vil hakke på alt du gjør. Er du seriøs om det du gjør må det ikke være noen tvil om dette. Ikke la noen herse med deg. 

Det beste noen vet er diskusjon, men det er ikke alltid lurt å slenge seg uti det selv. Du kan fort se ut som taperen. 

Du ER flink. Ikke la misunnelse ødelegge deg. 

5. Svar på kommentarer

Vær aktiv på kommentarfeltet. Hvis noen har kommentert på ditt innlegg er sjansen stor for at de faktisk vil ha ett svar fra nettopp deg. 

Husk, for noen kan du være ett forbildet. Vær imøtekommende. 

6. Gjør bloggen aktiv

Når leserne gir så mye til deg er det viktig å gi tilbake til dem. Arranger en konkurranse eller to der du gir ut ting som kan gi leseren mye. Ha innlegg der du ber om deres mening. Det er viktig at leseren føler han/hun kan bidra med noe. Invitere gjestebloggere er også en god idé.

Når du har konkurranser kan du få leserne til å skrive på twitter eller facebook at du har konkurranse.

7. Skriv korte innlegg med mye avsnitt

I denne travle verden liker folk å få informasjon på en kjapp måte. Ser leserne ett langt innlegg med mye tekst kan de fort hoppe over innlegget ditt. Klart, noen ganger må det mye tekst til, men da er det fint å brekke inn med bilder. 

Bruk ett nytt avsnitt for hvert poeng du har. Når du har mange avsnitt blir det lettere for leseren å komme seg gjennom innlegget. Selv om du er kjempeflink til å skrive må du hjelpe leserne dine til en lett opplevelse. 

Har du tatt saken fra en annen side? Skriv kilder!!

7.5. Link tilbake til ett gammelt innlegg minst en gang.

Det beste som kan skje er at folk sitter timesvis på bloggen din og leser innlegg. I hvert innlegg burde du ha som mål å linke til ett gammelt innlegg. Det er en fin måte å få folk til å se gamle innlegg, samt få folk til å være mer på siden din. 

8. Bruk bilder og video

Det er alltid bra med litt «eye candy». Prøv så hardt du kan å gjøre det litt gjennomført. Det beste er at folk ser at det er dine bilder eller videoer. Video er genialt for at leserne skal føle at de kjenner deg personlig. 

Hvis du låner ett bildet eller video, vær varsom på rettigheter og skriv kilde. 

9. Gjør innleggene kommentarvennlig

En viktig del av å være en blogger er å ha god kommentar kultur. Ikke skriv «hva synes du» på slutten av innlegget, men heller skriv sånn at folk får lyst på å kommentere på det. 

En veldig god liste over kommentarer kan du finne her. Les den

10. Bruk Google Analytics

Google Analytics gir deg all den informasjon du måtte trenge om dine lesere. Hvilken innlegg de synes er kule, hvor de finner siden din osv. Ikke noe å tenke på - er du seriøs bruker du Google Analytics. 

10.5. Gjør innleggene Google Friendly

Googler går gjennom innlegget ditt og tar ut ord som er relativt til søkeord. Skriver du om «hester» så nevn hester om og om igjen i innlegget. Skriver du om «playstation» så ikke vær redd for å nevne ordet flere ganger i innlegget. Jo flere innlegg med ordet playstation, jo høyere kommer du på søk.

11. Bruk sosiale medier

Gjennom mine to blogger (denne og loveapple.no) har jeg bare brukt Facebook og Twitter som markedsføring. Det er mange måter å bruke sosiale medier på, men jeg liker å bruke den 50/50. Ene halvdelen deler jeg hva som skjer på loveapple og den andre halvdelen snakker jeg med folk, gir ut kule linker osv. Add meg på twitter (@hanlasse) og send meg en melding da. 

12. Tenk to ganger før du går inn på avtaler

Etterhvert når du får flere lesere kommer du til å få en drøss av mails. Personer eller firmaer som gjerne vil at du skal skrive om deres produkt. Tenk deg om to ganger før du går ut og skriver om ett produkt. Hvis den nevnes på bloggen regner leserne med at du anbefaler den. 

Og hvis du skal skrive om ett produkt må det være helt klær mellom deg og kunden at du ikke MÅ skrive positivt. Du er en businessperson som er ryddig og vennlig. Skap bånd og kontakter. 

13. Din informasjon er din

Det er gøy å kunne skryte av hvor mange lesere man har, men noen ganger burde man holde informasjonen for seg selv. Klart, dette kan du se ann selv, men for mange er nok dette lurt. 

14. What goes on the internet, stays on the internet

Hvis du søker på en jobb er det stor sannsynlighet for at arbeidstakeren googler deg. Hvis man finner «faen jeg hater livet» eller «sykt dritings igår» som innlegg er det nok mange som tenker seg om to ganger før de ansetter deg. Det samme går for å kritisere andre eller generelt slenge dritt. What comes around, goes around. 

Du er kanskje lei av at folk peprer deg om dette, men det er viktig. Det er ikke bare Paradise Hotel gjestene som sliter med å finne jobb etter stønts. 

15. HA STORE DRØMMER

Ingen må stå mellom deg og dine drømmer. Du er best og du VIL klare å gjennomføre dine mål. Hvorfor være middelmådig når man kan være best? 

Sett deg ned med ett glass vin eller brus og se The Secret. Planlegg langt fram i tid og sett deg mål. Jeg har selv prosjekter som ikke kommer før om lenge, men det jobbes og tenkes på hver dag. 

Bare DU kan stoppe dine drømmer.

 

 

I bunn og grunn må du bare prøve og feile. Man lærer som man går og selv om ting kan kan ta tid så er det bare å holde ut. Jobb hardt og du vil få tilbake. Lurer du på noe så bare spør eller hvis du vil ta litt intim konktat så send en mail på post(at)lasseolsen.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én kommentar

Zuzanna

03.okt.2010 kl.17:12

Veldig bra råd :)

Skriv en ny kommentar

hits